Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Ředitel DPO Morys lže veřejnosti

V rámci evropského projektu Noci vědců, která probíhala na mnoha místech naší republiky a také v Ostravě vystoupil v Moravskoslezské vědecké knihovně také ředitel Dopravního podniku Ostrava pan Ing. Daniel Morys, MBA se svou prezentací “kam kráčí doprava v Ostravě”.

Ve svém hodinovém příspěvku, který nakonec výrazně přesáhl vymezený časový interval postupně informoval o různých projektech veřejné akciové firmy, ve které zasedá v představenstvu. Některé jeho příspěvky nás odborníky vyloženě pobavily, některé byly příliš zasněné. Hlavně nás vytočil příspěvek o dalším výběrovém řízení na vysokokapacitní tramvají, které doplní současnou objednávku na středně kapacitní tramvaje “plus” z roku 2017 přesněji 4. září 2017. To je přece jasná lež, právě minulé výběrové řízení bylo na tramvaje vysokokapacitní, ale z krajně nevhodných důvodů (zjevná chyba v desetinné čárce) byl vyloučen osvědčený uchazeč firma Stadler a jako jediná zůstala nabídka domácího výrobce firmy Škoda Transportation o kterém se ovšem ví, že je napojený na vysoké politiky a v jiných městech díky tomu vyhrával výběrová řízení.

Mezi další dá se říct vyhozené peníze považujeme pořízení dvou double-deckeru (patrových autobusů). Dále se generální ředitel zmínil o prodloužení tramvajové trati ke Globusu, kde řekl, že je tlak od některých zájmových skupin a že od stavby nebylo upuštěno, jen se financování přesune do dalšího dotačního programového období. Mezi další bod uvedl napojení průmyslové zóny v Hrabové na tramvajovou dopravu, což se nám také jeví jako zbytečná investice, stačilo by jen možná z městské části Dubina dostavět novou silnici.

Ředitel se tedy snaží zakrývat (své) minulé přešlapy zpětnou změnou názvu výběrových řízení a mást tak veřejnost a daňové poplatníky. Prosíme jej, aby takto už příště nepokračoval, laické veřejnosti tento “detail” možná unikne, ale profesionální komunita se cítí podvedená podobnou změnou postoje.

Aktualizováno 5. 10. 2019 9:47

Nové fotografie

březen 2024
Po 4111825
Út 5121926
St 6132027
Čt 7142128
18152229
So29162330
Ne310172431
Jste zde: