Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Ekova Electric informuje

ekova-logoPlánovaná údržba kolejových vozidel DPO je i v letošním roce rozdělená na střední (SP), velké (VP) a mimořádné opravy. Za první čtyři měsíce letošního roku bylo přijato, nebo již bylo provedeno 6 VP a 26 SP z celkového plánovaného počtu 18 VP a 73 SP. Mimořádné opravy, které jsou nedílnou součásti tzv. neplánované údržby vozidel, provádí EE vždy v procesu schválení zástupců provozoven.

V letošním roce bude provedena modernizace 12 ks vozidel řady T3 na Vario LF. Novinkou v technologiích používaných při modernizacích těchto tramvají je systém počítání cestujících EYEONE smart XT německé firmy MG Industrie Elektronik GmbH. Systém založený na bázi stereokamer umístěných nad každými dveřmi vozidla vytváří trojrozměrný obraz nastupujících a vystupujících cestujících. Pomocí trojrozměrného skenování je každá osoba s vysokou spolehlivostí detekována. Načtená data jsou uchovávána v otřesuvzdorném počítači (B2host), odkud je lze vyčíst manuálně nebo pomocí dálkového přenosu. Na základě takto získaných dat lze přesně zjistit, kolik cestujících na dané zastávce nastoupilo nebo vystoupilo, a tak efektivně plánovat intervaly mezi jednotlivými spoji či kapacity vozidel.

Modernizace 79 kusů tříčlánkových vozidel typu M31, kterou provádí EE již třetím rokem pro švédského konečného zákazníka Göteborgs Spårvãgar, se přehoupla přes polovinu. V letošním roce takto projde modernizací celkem dalších 15 vozidel.

Údržbu a modernizaci vozidel DPO doplňuje k plnému kapacitnímu využití výrobních prostor EE dále výroba tříčlánkových vozidel typu TRIO pro konečného zákazníka Seattle, které si objednal náš partner Inekon General. Výroba, jež byla zahájena již v loňském roce, se dostává do konečné fáze. Po vyrobení hrubé stavby bylo provedeno dokončení hrubé stavby včetně povrchové úpravy a následně byla zahájena konečná montáž vozidel. Ze sedmi takto připravených skeletů, se budou v EE kompletovat celkem čtyři kusy, další tři kusy budou transportovány k cílovému zákazníkovi v rozpracovaném stavu.

Zdroj: Ekova Electric

Aktualizováno 31. 5. 2014 12:19

Nové fotografie

březen 2024
Po 4111825
Út 5121926
St 6132027
Čt 7142128
18152229
So29162330
Ne310172431
Jste zde: