Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Cyklobusem se svezete až na nejvyšší vrchol Českého lesa, na rozhlednu Čerchov

arriva dbcompanyCyklobusová linka společnosti ARRIVA Střední Čechyi letos dopraví cyklisty z Domažlic nebo České Kubice na česko-německé pomezí, na rozhlednu Čerchov. Cyklobus jezdí o sobotách, nedělích a svátcích od 3. června do 30. září. Kromě kol přepravuje i elektrokola a terénní koloběžky. Z nejvyššího vrcholu Českého lesa se mohou dostat do údolí spoustou krásných cest lemovaných studánkami.

Kapacita cyklobusuje pětkol. Poplatek za přepravu jízdního kola je 20 korun.„Kola nejsou převážena ve vleku za autobusem, což by v případě cyklobusu na Čerchov ani nebylo technicky možné, ale na zadní části karoserie autobusu,“ vysvětluje kapacitu Zdeněk Abraham, jednatel ArrivaStřední Čechy. Linka spojuje přes české území dvě německá města, FürthimWald a Waldmünchen. Na své cestě zastavuje v České Kubici, Babylonu, Domažlicích, Caparticích a na Čerchově. Sjíždět z Čerchova lze jak na českou, tak na německou stranu. Zatímco z Waldmünchenu na německém úpatí Čerchova vede několik strmějších MTB tras směrem k vrcholu, na české straně je stoupání pozvolnější a pro cyklisty sjíždějící z vrcholu do údolí tak vytváří dlouhé sjezdy. „Čerchovský cyklobus je velmi oblíbený, je to jeho už pátá sezona,“ doplňuje Abraham.V loňském roce na vrchol Čerchova cestovalo tímto cyklobusem 3 434 cestujících a 137 kol.

Číst dál: Cyklobusem se svezete až na nejvyšší vrchol Českého lesa, na rozhlednu Čerchov

Vyjely cyklobusy do Beskyd a Orlických hor

arriva dbcompanyCyklobusem se svezete do moravskoslezských Beskyd letos popáté

Cyklobusová linka společnosti ARRIVA MORAVA v sobotu 3. června letos poprvé dopravila cyklisty z Přerova na česko-slovenskou hranici, na Bumbálku. Cyklobus bude jezdit údolím Bečvy o sobotách a nedělích, během letních prázdnin pojede navíc i v pátek. Kromě kol přepravil autobus se speciálním přívěsem i elektrokola a terénní koloběžky.

Kapacita cyklobusu je 28 kol. Přepravce doporučuje cestujícím rezervaci míst předem on-line. Poplatek za přepravu jízdního kola je 15 korun, u elektrokola 25 korun. Linka vyjíždí z Přerova vždy o půl osmé ráno a odveze cyklisty a výletníky přes Lipník nad Bečvou, Valašské Meziříčí a Rožnov pod Radhoštěm až na Bumbálku. Přerovští se na Bumbálku dostanou cyklobusem za dvě hodiny
a dvacet minut.

Cyklostezky křižující Valašsko jsou oblíbenou destinací pro vyjížďky rodin s dětmi i milovníky horských kol. „Letos se jedná o jubilejní pátou sezonu cyklobusu Bečva a zájem cestujících neustále roste,“ uvedla ředitelka Arrivy Morava Pavla Struhalová. „Všem doporučujeme rezervaci míst předem on-line,“ dodala.

Cyklobus Bečva bude jezdit od tohoto víkendu o sobotách až do 30. září, o nedělích pouze do 27. srpna a v pátky od 7. července do 25. srpna.

Číst dál: Vyjely cyklobusy do Beskyd a Orlických hor

Arriva mění organizační strukturu a slučuje provozní společnosti

arriva dbcompanyArriva Transport Česká republika změní k 1.červnu 2017 svou organizační strukturu a sloučí některé provozní společnosti. Cílem změny je úspora nákladů a logičtější členění organizace podle činností, které jednotlivé společnosti vykonávají.

Restrukturalizace se ve větší či menší míře dotkne všech provozních společnosti Arrivy v České republice kromě Arrivy Morava a ČSAD MHD Kladno, které budou dál fungovat jako dosud.

„Změnou struktury ušetříme především režijní náklady, zjednodušíme procesy uvnitř firmy a logicky seskupíme dohromady činnosti, které spolu souvisejí,“ říká generální ředitel Arrivy Daniel Adamka. „V Praze i v Teplicích se specializujeme hlavně na městskou a příměstskou dopravu, proto slučujeme tyto provozy pod novou dopravní společnost Arriva City. Ve východních Čechách funguje Arriva východní Čechy, ale také Osnado, i zde se obě společnosti spojí. A podobný případ je také na jihu Středočeského kraje, kde jezdí Arriva Praha, Arriva střední Čechy i PROBO BUS. Od 1.června bude vše pod jednou střechou Arrivy střední Čechy, jejíž centrála bude nově v Králově Dvoře. Je to nezbytný krok k tomu, abychom fungovali efektivněji.“

Číst dál: Arriva mění organizační strukturu a slučuje provozní společnosti

Informace o provozu autobusových spojů společnosti Arriva během stávky řidičů autobusů

arriva dbcompany

Podle aktuálních informací, které má společnost Arriva k dispozici od zástupců jednotlivých odborových organizací, se připojí k vyhlášené stávce v autobusové dopravě ve čtvrtek 6. dubna jen zlomek z celkového počtu 2 750 řidičů, které Arriva v Česku zaměstnává. Autobusy Arrivy budou jezdit během stávky v drtivé většině případů bez omezení, výjimku tvoří podle aktuálních informací jen několik okresů v Olomouckém kraji.

2016 07 03@@6T5 2793@Šumperk, aut. st.
Autobus Irisbus Crossway 12.8 M dopravce ARRIVA MORAVA a.s. na autobusovém nádraží v Šumperku.

Číst dál: Informace o provozu autobusových spojů společnosti Arriva během stávky řidičů autobusů

Změny na lince Arriva Expressu mezi Teplicemi a Prahou

arriva dbcompanyOd středy 15. března čeká cestující několik změn na lince Arriva Express mezi Prahou a Teplicemi. Dopravce upraví jízdné, senioři budou mít nově možnost cestovat levněji ve všech spojích a od příštího týdne bude možné koupit jízdenky na ArrivaExpress také na autobusovém nádraží v pražských Holešovicích nebo na teplické poliklinice. Jízdní řád se nemění.

Skoro před rokem, v pondělí 21. března 2016, vyjely na linku Praha–Teplice nové Arriva Expressy. Mezi oběma městy tak vzniklo komfortní spojení luxusními dálkovými autobusy pro 59 cestujících s wif-fi připojením k internetu, klimatizací, denním tiskem na palubě a dalšími novinkami, na které nebyli lidé na této trase zvyklí. Za tu dobu Arrivapro velký zájem cestujících už dvakrát přidávala do jízdního řádu nové spoje a na podzim pro tuto linku koupila zbrusu nové autobusy.

Rychlejší cesta po dálnici
Koncem ledna začaly využívat Arriva Expressy rychlejší cestu po nově otevřené dálnici. „Čekali jsme na změnu licence linky, která nám umožnila začít využívat nový dálniční úsek přes Středohoří. Najedeme sice více kilometrů, ale cestujícím ušetříme čas,“ říká Petr Havlík, ředitel Arrivy Teplice. „Pro autobus je cesta po dálnici o trochu rychlejší, jízdní doby ale necháváme v jízdním řádu stejné. Získáme tak mírnou rezervu, která nám umožní eliminovat možná zdržení na trase. Na příjezdu do Prahy se často setkáváme s kolonami a na dálnici se téměř denně stávají nehody nebo mimořádné situace.“

Číst dál: Změny na lince Arriva Expressu mezi Teplicemi a Prahou

ARRIVA TRANSPORT ČESKÁ REPUBLIKA a.s.

Nové fotografie

duben 2024
Po18152229
Út29162330
St3101724 
Čt4111825 
5121926 
So6132027 
Ne7142128 
Jste zde: