Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Arriva zavádí během letních prázdnin změny na trase Teplice–Praha

arriva nove db companyNa pravidelné lince Arriva Express mezi Teplicemi a Prahou dozná jízdní řád po dobu prázdnin několika změn. Celkový počet autobusových spojů se lehce sníží, provoz během státních svátků však zůstane zachován. Platnost nového jízdního řádu začíná v pondělí 1. července 2019 a potrvá až do konce srpna.

„Po dobu letních prázdnin dočasně snižujeme počet našich expresů mezi Teplicemi a Prahou, které denně vyjedou. V pracovní dny pojede o prázdninách z Prahy i Teplic shodně 11 spojů, o víkendech devět. Přestože je kapacita našich autobusů 59 míst, rád bych cestujícím doporučil, aby si své lístky zarezervovali včas, třeba přes internet z pohodlí domova,“ upozorňuje Petr Čihák, ředitel společnosti Arriva City. Arriva tak během prázdnin dočasně vypraví v pracovní dny celkem 22 místo 28 spojů a o víkendech místo 24 spojů o šest méně. O svátcích 5. a 6. července pojedou spoje jako v sobotu. Jízdní řád je k dispozici na webu společnosti Arriva.

Arriva Express nahled

Číst dál: Arriva zavádí během letních prázdnin změny na trase Teplice–Praha

Teplické cyklobusy rozšiřují provoz o prázdninách i na všední dny

arriva nove db companyOd 29. června se teplickými cyklobusy svezete častěji, a to po celé období letních prázdnin. Linka 493 z Teplic do Dolní Moldavy bude jezdit jednou denně také ve všední dny tam i zpátky. Poplatek za přepravu kola činí 20 Kč. Souprava autobusu s přívěsem uveze dvacet kol.

Linka 493 z Teplic do Moldavy rozšíří o letních prázdninách provoz i na všední dny. „O prázdninách očekáváme velký zájem o cestování s kolem. V loňském roce se nám to osvědčilo, a proto i v letošním roce mohou cestující využít naše cyklobusy,“ zdůvodňuje krok Petr Havlík, obchodní ředitel společnosti Arriva City. Cyklobus bude ve všední dny jezdit z Teplic jednou denně v 8.00 a v Dolní Moldavě bude v 8.41, zpátky pak zamíří v 9.11 a v Teplicích bude v 9.55. Stejně jako vloni vozí linky 484 a 493 cyklisty z Teplic do Krušných hor. Sezona ve všední dny končí 1. září.

@@4T4 8912@
Ilustrační obrázek cyklobusu v barvách dopravce Veolia Transport Morava a.s.

Číst dál: Teplické cyklobusy rozšiřují provoz o prázdninách i na všední dny

I během posledního adventního víkendu pojedou autobusy z Teplic do Prahy téměř každou hodinu, Arriva vypraví posilové spoje

arriva nove db companyTaké poslední adventní víkend, tedy v sobotu 22. a v neděli 23. prosince,přidá Arriva na linku z Teplic do Prahy mimořádné posilové spoje, protože očekává v době předvánočních nákupů a návštěv větší množství cestujících. Zároveň Arriva lehce omezí provoz expresů ve státní svátky.Těm, kdo potřebují cestovat z Teplic do Prahy a naopak, nelze než doporučit, aby si zakoupili místenky přes e-shop Arriva včas, zájem je veliký.

Arriva Express nahled

Číst dál: I během posledního adventního víkendu pojedou autobusy z Teplic do Prahy téměř každou hodinu,...

Během adventních víkendů pojedou autobusy z Teplic do Prahy téměř každou hodinu, Arriva vypraví posilové spoje

arriva nove db companyOd adventního víkendu, tedy od soboty 1. prosince,přidá Arriva na linku z Teplic do Prahy mimořádné posilové spoje, protože očekává v době předvánočních nákupů větší množství cestujících. Nověpřibudou spoje z Teplic v sobotu v 10:00 a 16:00, v neděli pak v 8:00 a 10:00. Naopak z Prahy přibudou sobotní spoje v 15:30 a 20:30, v neděli v 15:30 a 19:30.

Arriva Express nahled

Číst dál: Během adventních víkendů pojedou autobusy z Teplic do Prahy téměř každou hodinu, Arriva vypraví...

Nové elektrobusy v Bílině

arriva nove db companyOd 1. října se městská hromadná doprava v Bílině stala zcela bezemisní. Na všech třech linkách jsou nasazeny nové elektrobusy SOR EBN 11, které obdrželi evidenční čísla 801 - 803. Bílina se tak stala dalším městem v České republice, kde MHD zajišťují výhradně bezemisní vozy.

V každém novém elektrobusu je o sedm míst k sezení více než ve stávajících autobusech. “Elektrobusy jsou nové, věřím, že tedy budou bezporuchové. Jízda je pro cestující velmi pohodlná a příjemná, chodci i ostatní obyvatelé jistě přivítají, že jsou elektrobusy velmi tiché a nezatěžují životní prostředí emisemi,” uvedl starosta města Oldřich Bubeníček.

2018 09 25@802@9U7 2380@Bílina (2)
Slavnostní křest nových elektrobusů SOR EBN 11 v Bílině.

Číst dál: Nové elektrobusy v Bílině

Podkategorie

Jste zde: