Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Jmenování nového generálního ředitele Arriva pro Českou republiku

Daniel AdamkaPraha 5. března 2014 - Daniel Adamka (36) byl k 1. březnu 2014 jmenován generálním ředitelem Arriva Transport Česká republika se zodpovědností za řízení celé skupiny Arriva v České republice. V této pozici vystřídá pana Radima Nováka, současného generálního ředitele Arriva střední a východní Evropa.

Pan Adamka bude odpovídat za řízení a integraci všech společností, které historicky patřily do skupin Arriva, bývalé Veolia Transport a Abellio. Postaví se tak do čela nejvýznamnějšího soukromého veřejného dopravce, jehož provozy v České republice zaměstnávají přes 3200 zaměstnanců a provozují téměř 2000 autobusů a 5 vlaků.

„Po integraci všech společností jsou mými dalšími prioritami rozvoj železniční dopravy a účast ve výběrových řízeních. Máme jedinečnou možnost využít silného mezinárodního know-how, díky kterému budeme nabízet nové služby pro cestující i optimální dopravní řešení pro zadavatele dopravy v městech i regionech. V neposlední řadě budeme pokračovat v zavádění ekologických řešení,“ říká Daniel Adamka.

Radim Novák, generální ředitel Arriva střední a východní Evropa k jmenování poznamenává: „Daniel měl klíčovou roli při růstu skupiny a rozvoji nových služeb v České republice. Jsem si jistý, že bude vynikajícím generálním ředitelem České republiky a nadále posílí naši pozici, kterou jsme si na trhu České republice vybudovali. Bude se moci opřít o tým profesionálů ze všech integrovaných společností.“

Číst dál: Jmenování nového generálního ředitele Arriva pro Českou republiku

Autobus Iveco Crossway EURO 6 na zkouškách v Krnově

Krnovští občané mohou v těchto dnech na linkách MHD Krnov potkávat nový autobus - jedná se o Iveco Crossway LE 10.8 M CITY EURO 6 nesoucí RZ: 4E9 0869, který testuje tamní dopravce Arriva Morava a.s. 
Podle dostupných informací se bude vyskytovat na lince č. 801 v trase

  • Nemocnice hlavní brána
  • Krnov, aut. st.
  • Opavská smyčka
  • Petrův důl
  • Červený dvůr
  • Průmyslová zóna a zpět

až do konce měsíce února. Autobus Crossway LE 10.8 M CITY EURO 6 je 10 845 mm dlouhý, 2 550 mm široký a 3 140 mm vysoký ( s klimatizací 3 230 mm ) a je vyráběn společností Iveco v českém závodě ve Vysokém Mýtě.

4E9 0869 - 13...
4E9 0869 - 15...
4E9 0869 - 15...
4E9 0869 - 15...

První fotografie zachycuje předváděcí Iveco Crossway LE 10.8 M CITY ve Vysokém Mýtě při převozu do Krnova
Druhá fotografie již zachycuje zmiňovaný autobus na zastávce Krnov, dílny KOS
Zbylé dvě fotografie jsou pořízeny v garážích společnosti Arriva Morava a.s., provozovna Krnov.

Další fotografie vozu Iveco Crossway LE 10.8 M CITY (RZ:4E9 0869)

Mikulášská jízda v Chrudimi a Kolíně

Stejně jako v loňském roce připravila společnost Arriva Východní Čechy ve spolupráci s městy Chrudim a Kolín podvečerní Mikulášské jízdy autobusy MAD. Krásně vyzdobené autobusy zpestřily dětem mikulášskou nadílku, Mikuláš a anděl nadělovali cestujícím vybrané sladkosti, připraveni byli i čerti. V Chrudimi vyjel autobus na dvě okružní jízdy městem, kde se zastavil na 15 zastávkách, v Kolíně proběhly Mikulášské jízdy na pěti trasách.

"Mikulášské jízdy mají v Chrudimi i Kolíně, ve městech kde provozujeme městskou hromadnou dopravu, svoji tradici. S vyzdobením autobusu pomohli naši zaměstnanci, podvečerní program byl již plně v režii Mikuláše, andělů a čertů. I letos se akce pořádaná ve spolupráci s oběma radnicemi vydařila k plné spokojenosti dětí i jejich rodičů, uvedl Jindřich Poláček, generální ředitel Arriva Východní Čechy. Akce proběhla 5. prosince 2013.

Mikulášská jí...
Mikulášská jí...
Mikulášská jí...
Mikulášská jí...
Mikulášská jí...
Mikulášská jí...
   

Vyzdobený autobus SOR CITY NB 12 společnosti Arriva Východní Čechy, jezdící na linkách MHD v Chrudimi

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Arriva Východní Čechy

Arriva oznamuje nového výkonného ředitele pro region střední a východní Evropy

arriva-maleEvropská skupina Arriva působící v osobní dopravě oznámila v rámci rozsáhlé restrukturalizace jmenování nového výkonného ředitele pro svůj rostoucí region střední a východní Evropy.

Radim Novák, který byl generálním ředitelem bývalé společnosti Veolia Transport Central Europe (VTCE), kterou v květnu letošního roku získala mateřská společnost společnosti Arriva - Deutsche Bahn, se ujal nové role, ve které bude řídit rozvoj mnohem většího provozního regionu v sedmi zemích.

Bude přímo podřízen zástupci generálního ředitele skupiny a výkonnému řediteli pro kontinentální Evropu Mikovi Cooperovi.

Radim Novák se v posledních šesti měsících podílel na integraci provozů o 3 400 vozidlech v České republice, na Slovensku, v Polsku, Slovinsku, Chorvatsku a Srbsku do společnosti Arriva. Nyní povede rozvoj rozšířeného regionu, ve kterém bude postupně docházet ke slučování provozů se stávajícími podniky společnosti Arriva.

Číst dál: Arriva oznamuje nového výkonného ředitele pro region střední a východní Evropy

Arriva Praha nasadila do provozu na Mělnicku první částečně nízkopodlažní autobus

Společnost Arriva Praha nasadila v listopadu do provozu první částečně nízkopodlažní autobus IVECO Crossway LE 12 M LINE v příměstském provedení, který byl přiřazen do provozovny Neratovice. Autobus v červenošedé barvě s bílým logem Arriva jezdí na linkách 250081 Libiš – Neratovice – Praha a 250086 Mělník – Neratovice. Vozidlo pojme 45 sedících a 36 stojících osob včetně 1 cestujícího na invalidním vozíku nebo rodiče s kočárkem.

Crossway je vybaven nástupní mechanickou plošinou umožňující snadný nástup a výstup pohybově postiženým či starším občanům i rodičům s kočárky, vnitřním informačním systémem a odbavovacím systémem. Autobus splňuje emisní normu Euro 5. "Jsme rádi, že cestujícím z oblasti Mělníka, Neratovic a Prahy nabízíme možnost přepravy novým částečně nízkopodlažním autobusem, který ocení především rodiče s kočárky a starší spoluobčané," řekl Daniel Adamka, manažer rozvoje společnosti Arriva Transport Česká republika.

3AT 2369 - 22...
3AT 2369 - 22...
3AT 2369 - 22...
3AT 2369 - 22...

Nový autobus IVECO Crossway LE 12 M LINE na Mělnicku

Další fotografie vozidla

Zdroj: Arriva Praha s.r.o.

Jste zde: