Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Nové autobusy v TQM

TQMOpavská společnost TQM - holding s.r.o. se v rámci autobusové dopravy soustřeďovala v minulých letech výhradně na nákup autobusů značky SOR od stejnojmeného výrobce SOR Libchavy spol. s r.o. V jejím vozovém parku tak můžeme najít rozmanité portfolio autobusů této značky - SOR C 9.5, 10.5, 12, SOR CN 10.5 a 12, SOR LH 10.5 a 12 a SOR LC 12.

Od roku 2015 tento monopol značky SOR narušila dodávka vozidel Iveco Crossway. V měsíci květnu 2017 dopravce obdržel dalších 8 nových částečně nízkopodlažních vozidel Iveco Crossway LE 12 M LINE. Vozy jsou nalakovány do žlutého korporátního laku a nechybí také celovozová klimatizace.

2017 05 05@@@Vysoké Mýto
Nové autobusy Iveco Crossway LE 12 M LINE opouští výrobní závod Iveco Bus ve Vysokém Mýtě. 

Číst dál: Nové autobusy v TQM

Nové a netradiční autobusy u společnosti TQM

TQMV posledních 18 letech byly u dopravce TQM – holding s.r.o. nakupovány výhradně autobusy SOR různých délkových provedení. Během roku 2015 bylo vypsáno nové výběrové řízení na dodávku 8 nových autobusů, přičemž základním kritériem už nebyla nejnižší nabídka, ale nejhospodárnější provoz.

Výhercem tohoto výběrového řízení se stala společnost Iveco Bus zastoupena dealerem KAR group a.s., čímž se přerušila dodávka autobusů SOR. Během měsíce listopadu 2015 opavský dopravce obdržel celkem 8 vozidel značky Iveco z toho 6 vozidel typu Iveco Crossway LE 10.8 M LINE a 2 vozidla Iveco Crossway LE 12 M LINE. Autobusy jsou vybaveny motorem Iveco Tector 7 o výkonu 235 kW, přičemž nechybí celovozová klimatizace.

- Iveco Cros...
- Iveco Cros...
- Iveco Cros...
- Iveco Cros...

Fotografie č. 1: Autobus Iveco Crossway LE 10.8 M LINE určený pro TQM - holding s.r.o. vyfotografovaný na odstavné ploše výrobního závodu Iveco Bus ČR ve Vysokém Mýtě.
Fotografie č. 2: Pracoviště autobusu Iveco Crossway LE 10.8 M LINE určeného pro dopravce TQM - holding s.r.o.

Fotografie č. 3 - 4: Interiér autobusu Iveco Crossway LE 10.8 M LINE pro TQM - holding s.r.o.

Číst dál: Nové a netradiční autobusy u společnosti TQM

Jste zde: