Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Do nového roku v nových uniformách – DPMB přestrojí své zaměstnance

dpmbTéměř 2000 zaměstnanců Dopravního podniku města Brna vymění staré uniformy za nové. Řidiči, dispečeři nebo prodejci jízdenek se budou oblékat ve stejných barvách, ale zcela novém designu a materiálech. Prioritou podniku je nejen reprezentativní vzhled, ale i pohodlnost oblečení. Za přestrojení v prvním roce DPMB zaplatí 13 miliónů korun, první řidiči v novém vyjedou ještě letos.

DPMB uniformy (1)
Nové uniformy DPMB. Foto: DPMB.

„Stejnokroje zaměstnanců Dopravního podniku města Brna představují symbol příslušnosti nejen k podniku, ale k celému městu Brnu, které řidiči a ostatní pracovníci DPMB reprezentují. V prvním roce budou náklady
na přestrojení téměř dvou tisíc zaměstnanců činit 13 miliónů korun,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Stejnokroje obléká 1947 zaměstnanců DPMB, převáženě řidičů, ale také dispečerů, techniků jízdy, zaměstnanců předprodeje jízdních dokladů, informační kanceláře a pokladen. Přestrojení zaměstnanců bude probíhat postupně během celého příštího roku. Nové uniformy, které mají 18 oděvních součástí, nahradí stávající, které už jsou vzhledověi materiálově nevyhovující. Barvy však zůstávají stejné – dominují různé odstíny modré, kterou doplňují bílá nebo červená.

Prioritou dopravního podniku je nejen, aby zaměstnanci vypadali reprezentativně, ale hlavně, aby se ve stejnokroji cítili dobře.„Sami si proto mohou vybrat ze široké škály oděvů ty, které jim nejvíce vyhovují. Všechny části stejnokroje jsou navíc ve verzích pro různá roční období. K dispozici mají kalhoty o různých délkách, sukně, košile, polokošile, svetry, vesty, bundy, ale i kravaty, šátky, čepice, zkrátka kompletní sortiment,“vysvětlil generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek s tím, že se osobně těší, až si službu jako řidič v nové uniformě vyzkouší.

DPMB uniformy
Nové uniformy DPMB. Foto: DPMB.

Dopravní podnik města Brna v loňském roce vybral dvacítku řidičů, kteří různé varianty stejnokrojů testovali a na základě jejich hodnocení se stanovovaly podmínky pro výběrové řízení. Mezi nimi bylo například použití prodyšných a nemačkavých materiálů, vhodnost pro všechny věkové i váhové kategorie, moderní vzhled a snadná údržba oděvů. „Musím říct, že jsem příjemně překvapená. Oblečení vypadá hezky, má lepší střih a cítím se v něm opravdu dobře. Navíc si každý může vybrat, co mu sedí, někdo raději nosí mikinu, jiný svetr, je to hodně variabilní,“podělila se o zkušenost řidička trolejbusu Tereza Černíková.

Nejvíce rušno tak nyní budou mít v oděvním skladu DPMB, kam si postupně všichni pracovníci musí přijít nové stejnokroje vyzkoušet a vybrat velikosti. První dopraváci by v nových oděvech mohli vyjet ještě tento týden.

Zdroj: Tisková zpráva Dopravního podniku města Brna a.s.

Aktualizováno 10. 12. 2020 18:34

Dopravní podnik města Brna a.s.

Nové fotografie

březen 2024
Po 4111825
Út 5121926
St 6132027
Čt 7142128
18152229
So29162330
Ne310172431
Jste zde: