Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Bonett je znovu největším prodejcem CNG v České republice a zažil další rekordní rok

bonett nove2V roce 2020 společnost Bonett prodala téměř 16 milionu m3 stlačeného zemního plynu pro dopravu, čímž opět posunula své maximum. Svůj podíl na trhu zvýšila na 17,3 %. Vedle 10 nových stanic na CNG plánuje velké investice v řádu stovek milionů do LNG a biometanu.

Pro českou skupinu Bonett byl loňský rok úspěšný hned ve dvou ohledech. Na 45stanicích ve své síti totiž prodala téměř 16milionu m3 CNG, což ve srovnání s předchozím rokem představuje nárůst o 15%. Bonett se tak významnou měrou podílel na celkové spotřebě CNG v Česku, která dosáhla přes 90 milionu m3, a to podílem přes 17 %. Meziročně se tak podařilo navýšit tržní podíl a díky tomu se Bonett po roce opět vrátil na pozici největšího prodejce CNG pro dopravu u nás.

Bonett CS Kladno Oáza
Plnící stanice CNG Kladno Oáza.

Číst dál: Bonett je znovu největším prodejcem CNG v České republice a zažil další rekordní rok

Bonett uzavřel smlouvu se společností Unipetrol na instalaci tří vodíkových stojanů na čerpacích stanicích Benzina

bonett nove2Člen představenstva skupiny Bonett Václav Holovčák a předseda představenstva skupiny Unipetrol Tomasz Wiatrak podepsali smlouvu o výstavbě tří vodíkových plnících stanic.

Bonett Unipetrol podpis Vaclav Holovcak Tomasz Wiatrak  podpis 01
Člen představenstva skupiny Bonett Václav Holovčák a předseda představenstva skupiny Unipetrol Tomasz Wiatrak při podpisu smlouvy o výstavbě tří vodíkových plnících stanic.

Stavba prvních veřejných vodíkových plnicích stojanů v České republice začne na stávajících čerpacích stanicích značky Benzina patřících do mezinárodní skupiny ORLEN v Praze na Barrandově a v Litvínově již v letošním roce, jejich uvedení do provozu je plánováno na příští rok. Následně bude vodíkový stojan nainstalován na čerpací stanici Benzina v Brně v Kaštanové ulici. V pokročilé fázi příprav je také instalace vodíkových stojanů na čerpacích stanicích Benziny v Plzni na Nepomucké ulici a v Praze na D10 ve směru na Mladou Boleslav.

Číst dál: Bonett uzavřel smlouvu se společností Unipetrol na instalaci tří vodíkových stojanů na čerpacích...

Bonett v roce 2019 opět zvýšil prodej CNG a se 40 stanicemi je stále největší ryze českou privátní sítí

bonettVloni Bonett prodal více než 13 milionu m3 stlačeného zemního plynu pro dopravu, čímž znovu překonal svůj rekord. Na celkovém objemu prodaného CNG v Česku se podílí více než 15 %! Letos se chce Bonett vedle budování sítě na CNG zaměřit i na biometan a LNG.

bonett 01

Číst dál: Bonett v roce 2019 opět zvýšil prodej CNG a se 40 stanicemi je stále největší ryze českou...

Bonett otevřel další dvě nové CNG stanice v Česku

bonett newSíť největšího českého soukromého prodejce CNG se rozšířila o další dvě místa. Jedna stanice vhodná i pro CNG kamiony byla otevřena ve Strančicích u dálnice D1, druhá v Kladně v rámci klasické čerpací stanice Tony Oil.

Nová plnicí stanice se nachází ve Strančicích nedaleko dálnice D1 v průmyslové zóně u logistického parku P3. Postavena byla na „zelené louce“ a je vybavena oboustranným stojanem s koncovkami NGV1 a NGV2 vhodnými i pro plnění CNG kamionů. Samozřejmostí je platební automat, kde lze použít nejen Bonett karty i ostatní CNG karty, ale také klasické bankovní a CCS karty.

CS Strancice 01
Nová CNG plnící stanice ve Strančicích.

Číst dál: Bonett otevřel další dvě nové CNG stanice v Česku

Bonett v roce 2018 opět jedničkou CNG trhu v Česku

bonett newČtvrtý rok v řadě se stala ryze česká společnost Bonett největším prodejcem CNG pro dopravu v České republice. V roce 2018 zaznamenala rekordní prodeje 11,56 milionu m3 a na celkovém objemu v Česku se podílela více než 15 %. Se 36 stanicemi je nadále největší privátní CNG sítí u nás.

Bonett má za sebou další rekordní období. V roce 2018 totiž na svých 36 stanicích prodal celkově 11,56 milionu m3stlačeného zemního plynu, což představuje meziroční nárůst o 27 % (2,52 milionu m3)! Zároveň se Bonett stal již po čtvrté za sebou jedničkou českého trhu.Z celkových 75,832 milionu m3 si „ukrojil“ 15,3 %, čímž opět navýšil svůj podíl. Mimochodem i celkové prodeje CNG v České republice byly v roce 2018 opět rekordní, meziročně zákazníci načerpali o 8,3 milionu m3stlačeného zemního plynu víc.

CNG Mělník
CNG plnička v Mělníku.

Číst dál: Bonett v roce 2018 opět jedničkou CNG trhu v Česku

Jste zde: