Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Rekonstrukce přednádražního prostoru v Havířově

V pondělí 6. ledna 2020 stvrdili svými podpisy zástupci města Havířov a zástupci brněnské společnosti OHL ŽS úpravu přednádražního prostoru v Havířově. Právě zmíněná společnost OHL ŽS se stala vítězem výběrového řízení této zakázky, když porazila dalších šest konkurenčních společností, a to díky ceně a termínu dokončení. Právě na tyto dva parametry kladlo město Havířov největší váhu. Hodnota zakázky je nakonec okolo 100 milionů Kč a firma musí úpravu před havířovským nádražím stihnout do 12 měsíců od předání staveniště. Rekonstrukce započala 5. února 2020.

6.5.2020   Informační cedule o stavbě

Číst dál: Rekonstrukce přednádražního prostoru v Havířově

Doprava v IDS JMK se vrací zpátky do běžného stavu

idsjmkDoprava na Jižní Moravě se postupně začíná vracet do stavu před vypuknutím opatření souvisejících s nákazou Covid-19. V rámci provozu MHD v Brně jezdí i nadále linky podle omezených jízdních řádů pro pracovní dny-prázdniny, avšak došlo k několika posílením. Na lince 4 jezdí nově pouze kapacitnější kloubové tramvaje ČKD K2, Škoda Anitra, EVO2 nebo Škoda 13T, už nikoliv sólo tramvaje ČKD T3. Pro posílení dopravy do Starého Lískovce a Bohunic došlo ke zkrácení intervalu na lince 10, která doplňuje páteřní linku č. 8. Ve špičkách pracovních dnů jezdí také více spojů na linkách Č. 31, 33 a E56. V rámci integrovaných linek se postupně do provozu vrací zrušené dálkové vlakové spoje, například linky R8 Brno-Nezamyslice. K příhraničnímu nákupnímu centru Freeport v Hatích zase začala jezdit linka Č. 819.

2016 07 16@1BE 3496@Poysdorf
Fotografie vozu Iveco Crossway 12 M LINE je pořízena krátce poté, co začala jezdit speciální linka 580 pod dopravcem BORS Bus, spojující Mikulov a Valtice s turisticky lákavými lokalitami blízkého Rakouska. Foto je pořízeno ve městě Poysdorf.

Číst dál: Doprava v IDS JMK se vrací zpátky do běžného stavu

Výběrové řízení IDS Jihomoravského kraje

idsjmkJihomoravský kraj vypsal jedno z historicky největších výběrových řízení na zajištění obslužnosti regionálních linek v Jihomoravském kraji (IDS JMK). Kraj vybírá nové autobusové dopravce, kteří od května příštího roku budou jezdit na linkách IDS JMK. Jedná se o zakázku za téměř 6 mld. Korun. Dopravci se mohou přihlašovat od 31. března do 15. května 2020 a musí splnit spoustu podmínek VŘ.

2019 09 27@@4B1 2504@Ždanice
Autobus Karosa C 954 E RZ: 4B1 2504 zrovna najíždí na spoj linky 655 do Násedlovic jedna ze dvou posledních Karos C 954 E u dopravce ČSAD Kyjov Bus, který už jako jediný posílá na výkony linek IDS JMK autobusy tohoto typu. Autobus jezdí na kurzu 65502 pravidelně od pondělí do soboty ranní nebo odpolední směnu. Občas přejíždí také na spoje linky 642 z Kyjova do Ždánic.


 

Číst dál: Výběrové řízení IDS Jihomoravského kraje

Nové trolejbusy Škoda pro Teplice

Škoda Electric i přes komplikace způsobeném pandemií dál vyrábí pro své zákazníky na domácím i zahraničním trhu – naposledy dodala pět nových trolejbusů s bateriovým pohonem do severočeských Teplic. Tamní flotilu městské hromadné dopravy obohatily dvanáctimetrové nízkopodlažní vozy typu 32 Tr.

Skoda 32 Tr teplice
Nový trolejbus Škoda 32 Tr s karoserií SOR NS pro Teplice. Foto: Škoda Electric.

Číst dál: Nové trolejbusy Škoda pro Teplice

Vysokomýtský závod Iveco Bus přerušil výrobu

ivecobusZ důvodu nestability v dodávaných dílech způsobeného šířením COVID-19 a s přihlédnutím k vývoji situace v České republice, rozhodl zaměstnavatel Iveco Czech Republic, a. s. o přerušení výroby ve Vysokém Mýtě.

Po odpolední směně v pátek 27. března 2020 firma zahájila přechodné utlumení výroby z důvodu překážky v práci na straně zaměstnavatele pro prostoj. Do konce měsíce března s významně omezeným počtem zaměstnanců proběhne dokončení nezbytných technologických a logistických procesů a zakonzervování výroby před následným restartem, který firma předpokládá po Velikonocích. Cílem opatření je minimalizovat dopady na zaměstnanost a konkurenceschopnost firmy.

8.6.2019   Výrobní linka s autobusy Iveco Crossway v různých modifikacích
Autobusy Iveco Crossway na výrobní lince ve výrobním závodě Iveco Bus ve Vysokém Mýtě.

Číst dál: Vysokomýtský závod Iveco Bus přerušil výrobu

Jste zde: