Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Změny jízdních řádů na linkách ODIS od 1. září 2019

dpoS platností od neděle 1. září 2019, k termínu celostátních změn jízdních řádů, dochází k úpravě jízdních řádů tramvajových, autobusových a trolejbusových linek Dopravního podniku Ostrava. K trvalé změně trasy dochází u linek č. 6 a 20. Nově se zavádí linka č. 99.

ODISPřehled změn

Linka č. 6
bude nově vedena v trase Výškovice – Nádraží Vítkovice – Karolina – Plynárny a zpět.

Linka č. 10
Spoje končící na zastávce Výstaviště budou prodlouženy na koneřnou zastávku Hranečník. Tato úprava je díky ukončení provozu na smyčce Výstaviště.

Číst dál: Změny jízdních řádů na linkách ODIS od 1. září 2019

Změny jízdních řádů a dopravců na linkách ODIS od 9. června 2019

ODISNeděle 9. června 2019 je termínem celostátních změn jízdních řádů, kdy dochází k úpravám jízdních řádů na základě požadavku objednatelů, jednotlivých obcí a cestujících. K tomuto datu rovněž dochází k zahájení provozu dopravců vzešlých z výběrového řízení na zajištění dopravní obslužnosti v oblastech Bílovecko, Frýdecko-Místecko, Opavsko a Vítkovsko.

Přehled změn na linkách ODIS platný od 9. června 2019
Změny v oblastech Bílovecka, Frýdecko-Místecka, Opavska a Vítkovska včetně nových jízdních řádů jsou uvedeny níže.

Bílovecko
Na základě proběhlých výběrových řízení na autobusové dopravce bude příměstské autobusové linky v oblasti zajišťovat převážně dopravce Transdev Morava s.r.o.

Na linkách v oblasti Bílovecka dochází jen k dílčím drobným změnám v jízdních řádech.

Jízdní řády oblasti Bílovecko platné od 9. 6. 2019

Číst dál: Změny jízdních řádů a dopravců na linkách ODIS od 9. června 2019

Změny jízdních řádů na linkách ODIS od 3. března 2019

ODISDopravní podnik Ostrava a.s.

S platností od 3. března 2019 dochází ke změnám jízdních řádů na tramvajových, autobusových a trolejbusových linkách Dopravního podniku Ostrava. Na vybraných linkách byly upraveny jízdní doby mezi zastávkami. Na linkách 6, 9, 10, 15, 101, 102 a 106 dochází k rozšíření nebo úpravě rozsahu přepravní špičky.

Linky č. 6 a 10
Linky budou do 6 h ranní v provozu co 20 minut. Naopak v odpolední špičce bude provoz těchto linek prodloužen do 18 hodiny

dpoLinka č. 9
Provoz této linky v době odpolední špičky bude zahájen od 14 hodin ve směru z Poruby, naopak ze směru z centra bude prodloužen až do 18 hodiny.

Linka č. 12
bude nově obsluhovat zastávku Důl Zárubek.

Číst dál: Změny jízdních řádů na linkách ODIS od 3. března 2019

Změny jízdních řádů na linkách ODIS od 9. prosince 2018

ODISOd neděle 9. prosince 2018 dochází ke změnám v jízdních řádech. Dochází k úpravám časových poloh spojů na základě připomínek občanů, měst a obcí, městských obvodů (dále jen ÚMOb), odboru dopravy Magistrátu města Ostravy (dále jen OD MMO) a Koordinátora ODIS (dále jen KODIS). Nově DPO zahajuje provoz na autobusové lince č. 61 a od dopravce Arriva Morava přebírá DPO provoz linky č. 68. Naopak DPO ukončil provoz na lince č. 75. Dále dochází k rozšíření zastávek na znamení.


dpoOd 9. prosince 2018 jsou ukončeny stavební práce na mostu na ul. Rudné u Hornbachu a linky č. 31, 45, 57, 62 a 74 se vrací do standardního linkového vedení, linka X45 je zrušena.

Linka č. 23
nový školní spoj z Rychvaldu rozc. do Michálkovic a zpět na základě objednávky města Rychvald.

Linky č. 26 a 27
uspíšeny první ranní spoje pro zlepšení návaznosti na tramvajovou linku č. 7.

Linka č. 30
o víkendovém provozu uspíšeny spoje z Petřvaldu na základě požadavku města Petřvald.

Číst dál: Změny jízdních řádů na linkách ODIS od 9. prosince 2018

Změny jízdních řádů na linkách ODIS od 2. září 2018

ODISOd neděle 2. září 2018 se všechny linky vracejí do režimu provozu pro školní rok. Provoz bude nadále uzpůsoben probíhajícím pracím na stavbách rekonstrukce mostu přes Ostravici na Rudné ulici, rekonstrukce estakády Bazaly a rekonstrukce mostu na Výškovické ulici pře sulici Rudnou. Organizace dopravy v místech zmíněných staveb zůstáva beze změny.

Přehled změn:

Linka č. 27
ve směru do Proskovic spoje linky č. 27 nově obsluhují zastávku Klášterského.

dpoObsluha Radvanic

Linka č. 29
spoje linky č. 29 jedoucí na zastávku Ludvíkova nepokračují dále na zastávku Šenov náměstí a naopak spoje jedoucí na zastávku Šenov náměstí nejedou přes zastávky Kamčatka, Míroděv a Ludvíkova. Linka bude nahrazena trolejbusovou linkou č. 101 vedenou v trase Hlavní nádražé - Most M. Sýkory - Hranečník - Ludvíkova.

Číst dál: Změny jízdních řádů na linkách ODIS od 2. září 2018

Změny na linkách MHD v Ostravě od 1. července 2018

dpoS platností od 1. července 2018 bude na trase Hranečník – Krematorium a zpět zavedena nová linka č. 95. Dále bude rozšířen počet zastávek na znamení. Z důvodu zahájení dlouhodobých výluk (na ul. 17. listopadu, Paskovské, Pikartské a Václavovické) a každoročního omezení dopravy v době letních školních prázdnin dojde k úpravě jízdní řádů všech linek DPO.

Nová okružní autobusová linka č. 95 bude zajišťovat v dopoledních hodinách pracovních dnů přepravu cestujících z terminálu Hranečník až ke krematoriu v areálu ostravského Ústředního hřbitova. Z terminálu Hranečník linka odjíždí ze stanoviště č. 4.

Trasa linky:
Hranečník - Ústřední hřbitov - Sl.Ostrava kostel - Krematorium - Sl.Ostrava kostel - Ústřední hřbitov - Hranečník.

Číst dál: Změny na linkách MHD v Ostravě od 1. července 2018

Změny jízdních řádů na linkách ODIS od 4. března 2018

ODISOd neděle 4. března 2018 dochází ke změnám v jízdních řádech. Dochází k úpravám časových poloh spojů na základě připomínek občanů, měst a obcí, městských obvodů (dále jen ÚMOb), odboru dopravy Magistrátu města Ostravy (dále jen OD MMO) a Koordinátora ODIS (dále jen KODIS). Dále se upravují jízdní doby mezi zastávkových úseků. V autobusové dopravě končí zimní přípravní doba. Ke stejnému termínu byly připravován jízdní řády pro uzávěru mostu na ul. Rudné u Hornbachu.

Změny na linkách:

Linka č. 5dpo

s ohledem na snížení maximální rychlosti na trase Vřesinská – Zátiší dochází k navýšení jízdní doby.

Linka č. 14
drobné úpravy jízdního řádu na základě požadavků společnosti Arcelor Mittal.

Linka č. 39
o sobotách a nedělích změny ve spojích vedených do Paskova na základě požadavků města Paskov.

Číst dál: Změny jízdních řádů na linkách ODIS od 4. března 2018

Změny jízdních řádu na linkách ODIS od 10. prosince 2017

ODISOd neděle 10. prosince 2017 dochází ke změnám v jízdních řádech. Dochází k úpravám časových poloh spojů na základě připomínek občanů, obcí a městských obvodů (dále jen ÚMOb), odboru dopravy Magistrátu města Ostravy (dále jen OD MMO) a Koordinátora ODIS (dále jen KODIS). Dále se upravují jízdní doby mezizastávkových úseků a mění se organizace dopravy na obratišti Michálkovice pro autobusový provoz. Od stejného data se rovněž rozšiřují zastávky na znamení.

MHD Ostrava

dpoPřehled změn u u dopravce Dopravní podnik Ostrava a.s.:

Linka č. 5
o sobotách a nedělích zaveden 40 minutový interval na základě požadavku OD MMO.

Linka č. 24
celotýdenní změny v časech jednotlivých spojů v úseku areál Šverma - Sad. B Němcové na základě požadavků společnosti Weppler a Trefil. Vybrané spoje zrušeny na základě dopravních průzkumů.

Linka č. 28
celotýdenní opoždění spoje ve 21:21 hod z Hranečníku na základě požadavků cestujících.

Číst dál: Změny jízdních řádu na linkách ODIS od 10. prosince 2017

Změny jízdních řádů od 3. září 2017 u dopravců v Moravskoslezském kraji

ODISLetní jízdní řády se pomalu blíží k svému konci a od 3. září 2017 budou spoje linek jak Dopravního podniku Ostrava a.s., ale také jiných dopravců v kraji provozovány podle ,,celoročních jízdních řádů". Na některých linkách převážně v ostravské MHD pokračují dlouhodobé výluky. Níže přinášíme přehled změn.

MHD Ostrava

Přehled změn u dopravce Dopravní podnik Ostrava a.s.:

Linka č. 31

dpoPravidelný spoj s odjezdem v pracovní dny i o víkendech ve 21:48 h ze zastávky NH jižní brána je na základě požadavku ArcelorMittal Ostrava a.s. opožděn o 5 minut na 21:53 h.


Linka č. 45
Pravidelný spoj s odjezdem v pracovní dny v 18:07 h ze zastávky NH hlavní brána je na základě požadavku ArcelorMittal Ostrava a.s. opožděn o 5 minut na 18:12 h.

Linka č. 55
Víkendové a večerní spoje jsou ve směru z Polikliniky opožděny o 1 minutu a ve směru z Výškovic uspíšeny o 1 minutu. Spoje v době přepravní špičky pracovních dnů jsou uspíšeny ve směru z Výškovic o 1 minutu.

Číst dál: Změny jízdních řádů od 3. září 2017 u dopravců v Moravskoslezském kraji

Letní jízdní řády u dopravců v Moravskoslezském kraji

ODISDopravní podnik Ostrava a.s.
V době od 2. července do 2. září 2017 pojedou linky ODIS podle letních jízdních řádů. V tomto období platí omezení na většině linek MHD Ostrava. Kromě prodloužení intervalů mezi spoji v pracovní dny bude zastaven provoz na tramvajových linkách č. 6, 9 (vyjma nočních spojů), autobusových linkách č. 20, 92 a trolejbusových linkách č. 109 a 110. Oproti loňským letním jízdním řádům zůstává na základě žádosti cestujících v provozu tramvajová linka č. 10, v návaznosti na tuto je upraven provoz tramvajové linky č. 1, a dále je upraven provoz vzájemně provázaných autobusových linek č. 48, 49 a 54.

dpoPřehled změn:

Tramvajové linky:
Linky č. 1 a 10
Zachování provozu linky č. 10 o prázdninách jako před rekonstrukcí Nádražní ul., tzn. v době špičky na obou linkách intervaly 15 minut.

Autobusové linky:
Linky č. 48, 49 a 54
Na těchto linkách bude v době letních prázdnin zaveden 15 minutový interval v obou směrech. Intervaly do průmyslové zóny v době střídání směn budou zachovány.
Některé spoje linky č. 48 v době odpolední špičky v pracovních dnech budou ze zastávky Hrabová zóna jih/Hrabová Tesco ukončeny na zastávce Pískove doly. V ranní špičce pracovních dnů budou některé spoje linky č. 48 vedené ze zastávky Hrabová zóna jih na zastávce Svinov mosty h. z. přečíslovány na linku č. 54 a po její trase dojedou na konečnou zastávku Alšovo náměstí.

Číst dál: Letní jízdní řády u dopravců v Moravskoslezském kraji

Jste zde: