Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice nakoupí nové trolejbusy

zlin logoNákup pětadvaceti nových trolejbusů v celkové hodnotě kolem 350 milionů korun (bez DPH) plánuje v nejbližším období Dopravní společnost Zlín – Otrokovice. Dopravce hodlá pořizovat sólo i kloubové vozy, všechny s klimatizací a rovněž s trakčními bateriemi. Na dodání nových vozů probíhá veřejná soutěž.

2020 12 12@222@@Letná škola
Poslední nově dodané vozy byly parciální trolejbusy Škoda 30 Tr.

Číst dál: Dopravní společnost Zlín - Otrokovice nakoupí nové trolejbusy

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice testuje elektrobus Iveco

zlin logoNový elektrobus E-WAY FULL ELECTRIC z firmy Iveco Vysoké Mýto se bude objevovat až do 10. listopadu na autobusových linkách MHD ve Zlíně i Otrokovicích. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice si toto vozidlo vypůjčila od výrobce, aby v místních podmínkách důkladně otestovala jeho vlastnosti a mohla se později fundovaně rozhodovat a klást dodavatelům podmínky při pořizování nových vozů.

Krátkodobá zápůjčka nových vozidel MHD není v DSZO novinkou. „Chceme získávat maximum informací i praktických zkušeností, než vypíšeme podmínky pro výběrové řízení na nákup nových vozidel,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň. Ve dnech od 27. října do 10. listopadu 2022 budou mít cestující ve Zlíně a Otrokovicích šanci potkávat na linkách MHD, především na lince 33 ve Zlíně a na lince 55 v Otrokovicích, dvanáctimetrový nízkopodlažní elektrobus E-WAY FULL ELECTRIC.

2022 10 30@603@EL2 55AV@ul. Pasecká (1)
Elektrobus Iveco Eway 12 M ev. č. 603 vyfotografovaný v ulici Pasecká.

Číst dál: Dopravní společnost Zlín - Otrokovice testuje elektrobus Iveco

V Otrokovicích je již v provozu nová trolejbusová trať

zlin logoNa nově zatrolejovaném úseku o délce 950 metrů, který byl v jarním období 2022 dokončen v Otrokovicích, se už od začátku července pravidelně objevují trolejbusy. K tomuto významnému rozšíření trolejové sítě Zlína a Otrokovic došlo po dlouhém období 22 let, které uplynulo od prodloužení trolejové trati na sídlišti Jižní Svahy na točnu Kocanda.

Zlín (1)
Na lince č. 55 lze nově zahlédnout také parciální trolejbusy. Foto: DSZO.

Číst dál: V Otrokovicích je již v provozu nová trolejbusová trať

Dopravní společnost Zlín - Otrokovice pořídí čtyři nové parciální trolejbusy SOR

zlin logoSmlouvu na dodávku čtyř nových bateriových trolejbusů podepsali v pondělí 28. února ředitel Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Josef Kocháň a obchodní ředitel firmy SOR Libchavy Filip Murgaš. Osmdesát pět procent nákladů bude uhrazeno ze získané dotace EU v rámci Integrovaného regionálního operačního programu.

SOR TNS 12

 

Možná vizualizace nátěru nových trolejbusů SOR TNS 12 pro DSZO. Vizualizace: Jiří Tvrdoň.

Číst dál: Dopravní společnost Zlín - Otrokovice pořídí čtyři nové parciální trolejbusy SOR

Dopravní společnost Zlín-Otrokovice nakupuje nové autobusy

zlin logoZačátkem měsíce dubna 2021 zařadila Dopravní společnost Zlín – Otrokovice s.r.o. (dále jen DSZO) do svého vozového parku poslední čtyři ze sedmi objednaných nových autobusů Iveco Urbanway 12 M. Obdržely ev. č. 688–691 a navázaly tak na první trojici letošních vozů téhož typu ev. č. 685–687, které své první cestující svezly již 4. února 2021.

2021 02 04@687@7Z0 0658@Otrokovice, tř. Osvobození
Jeden ze tří nových autobusů Iveco Urbanway 12 M ev. č. 687.

Číst dál: Dopravní společnost Zlín-Otrokovice nakupuje nové autobusy

Jste zde: