Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Změny jízdních řádů na linkách ODIS od 2. září 2018

ODISOd neděle 2. září 2018 se všechny linky vracejí do režimu provozu pro školní rok. Provoz bude nadále uzpůsoben probíhajícím pracím na stavbách rekonstrukce mostu přes Ostravici na Rudné ulici, rekonstrukce estakády Bazaly a rekonstrukce mostu na Výškovické ulici pře sulici Rudnou. Organizace dopravy v místech zmíněných staveb zůstáva beze změny.

Přehled změn:

Linka č. 27
ve směru do Proskovic spoje linky č. 27 nově obsluhují zastávku Klášterského.

dpoObsluha Radvanic

Linka č. 29
spoje linky č. 29 jedoucí na zastávku Ludvíkova nepokračují dále na zastávku Šenov náměstí a naopak spoje jedoucí na zastávku Šenov náměstí nejedou přes zastávky Kamčatka, Míroděv a Ludvíkova. Linka bude nahrazena trolejbusovou linkou č. 101 vedenou v trase Hlavní nádražé - Most M. Sýkory - Hranečník - Ludvíkova.

Linka č. 101
V pracovních dnech od pondělí do pátku budou vybrané spoje linky č. 101 ze zastávky LDN nově pokračovat v trase přes zastávky Petřvald rozc. - Kaple - Kamčatka - Míroděv až na konečnou zastávku Ludvíkova (a zpět).

Scháma organizace zastávka Kaple

 

Obsluha Přívozu a budované Outlet arény Moravia

Linky č. 32 a 33
od data vyhlášení bude stávající linka č. 33 rozdělena na linku č. 32 vedená v trase Křižíkova - (Přednádraží) - Hlučínská  - Outlet centrum - Hlučínská - Křižíkova a linku č 33 vedenou v trase Křižíkova - Přednádraží - Oderská.

Linka č. 40
ode dne vyhlášní bude obnovena obsluha zastávky Globus.

Linka č. 44
v pracovních dnech od pondělí do pátku v době od cca 04:00 h do cca 08:30 h pojedou ranní spoje linky č. 44 ze zastávky Řecká nově přes zastávku Svinov mosty d.z. až na konečnou zastávku Svinov nádraží (a zpět).
V uvedeném časovém období tak spoje linky č. 44 nebudou obsluhovat zastávky Třebovice Tesco.

Linka č. 50
aktuálně odkloněné spoje linky č. 50, z důvodu rekonstrukce mostu přes ul. Místeckou, jedoucí v úseku zastávek Petra Křičky - Českobratrská odklonem přes zastávku ÚAN, pojedou od 2. 9. 2018 v relaci zastávek Petra Křičky - ÚAN - Českobratská již natrvalo.
Zastávka Nádraží střed nebude linkou č. 50 obsluhována.

Linka č. 54
dojde k úpravám intervalů v době ranní přepravní špičky jednotně na 10 min.

Linka č. 444
linka vedená v trase Ostrava, Hrabová, prům. zóna/Ostrava, Kunčice, NH - Havířov, dochází k úpravám a posílení spojů do průmyslové zóny Hrabová.

3csad noveZměny jízdních řádu na Karvinsku a Orlovsku

Linka č. 533
na lince je upraven jízdní řád na základě požadavků cestujících a místních samospráv. Změny se týkají zejména zavedení nových zrychlených spojů vedených z Havířova do Karviné a zpět přes zastávku Karviná,Nové Město,Osvobození a zavedení další spojů na požadavky cestujících a místních samospráv.

Linka č. 534
na lince je v pracovní dny upraven spoj 6, který nově ze zastávky Orlová,Lutyně,vě­žáky odjíždí o 10 minut dříve, v 6.10 hod

Linka č.  535
na lince je v pracovní dny zrušen spoj 6, který je nově veden jako linka 539 přes Dětmarovice.

Linky č. 536, 538
na linkách dochází z důvodu nízkého vytížení k úpravám vedení spojů v dopoledních hodinách pracovního dne.

Linka č. 539
na lince je v pracovní dny upraven spoj 2, který nově ze zastávky Orlová,Lutyně,vě­žáky odjíždí o 5 minut dříve, v 4.00 hod. Tento spoj je nově veden jako spoj 202 také o víkendech. Na lince je také v pracovní dny nově veden spoj s odjezdem v 6.10 hod. ze zastávky Orlová,Lutyně,vě­žáky ve směru do Karviné. O víkendech je také zaveden spoj, který vyjíždí ze zastávky Karviná,Fryštát,au­t.nádr. do Orlové v 5.00 hod.

Linka č. 546
na lince dochází na základě požadavků k úpravě časových poloh spojů 5 a 6. Spoj č. 5 nově ze zastávky Karviná,Fryštát,au­t.nádr. ve směru do Bohumína odjíždí v 5.35 hod., spoj č. 6 ze zastávky Bohumín,Pudlov,ŽD točna ve směru do Karviné odjíždí v 6.12 hod.

Linka č. 564
na základě požadavků cestujících a místních samospráv dochází v pracovní dny k prodloužení spoje č. 2 z Orlové až do Věřňovic, je zaveden nový spoj č. 15 s odjezdem z Věřňovic v 6.40 hod. Spoj č. 3 nově odjíždí z Věřňovic v 7.10 hod.

Linka č. 582
na lince je v pracovní dny spoj 35 nově výchozí již z Karviné, a to náhradou za spoj 41 linky 583, který je nově veden v lince č. 533 a Stonavu neobsluhuje. Spoj 36 je pro nízké využitá zrušen.

Linka č. 583
na lince je upraven jízdní řád na základě požadavků cestujících a místních samospráv. Mimo jiné je přetrasován spoj 8 této linky přes zastávku Stonava,,PZKO, který slouží pro návoz dětí do základní školy. Vybrané spoje linky jsou převedeny do linky č. 533 a již Stonavu neobsluhují.

Linky č. 555, 557, 558, 559, 560, 565
dochází vzhledem k požadavkům cestujících a místních samospráv k dalším úpravám v jízdních řádech vybraných spojů této linky, důvodem změn je zajištění návazností mezi spoji těchto linek a dalšími spoji jiných linek

Podrobný přehled změn an linkách ODIS.

Zdroj: Dopravní podnik Ostrava a.s., www.kodis.cz 

Aktualizováno 31. 8. 2018 17:30

Jste zde: