Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

V Bílovci byl zahájen zkušební provoz linky k Penny Marketu

Město Bílovec zajistilo na přání svých občanů zkušební provoz autobusové linky k bílovickému Penny Marketu, který se nachází v okrajové části města, a zvláště senioři mívají problém se k němu dopravit. Občané žijící v dolní části města v okolí Střelnice nebo ul. Opavské, kteří chtějí navštívit místní hřbitov, knihovnu nebo si zajít nakoupit do místního supermarketu a nemají auto, tak mají nepříliš pozitivní příležitost se pořádně projít. Všechny zmíněné služby jsou totiž poskytovány právě v periferii města. Pěší výlet z Opavské ulice zabere mladším občanům necelou čtvrthodinu chůze, nicméně těm starším se může pěší cesta dosti protáhnout. Musí totiž vystoupat prudší kopec a vycházka se tak může prodloužit i o několik desítek minut.

6B3 1373 - 18...
6B3 1373 - 18...
6B3 1373 - 18...

Autobus SOR C 7.5 společnosti TIGRESSA s.r.o.

Právě nová autobusová linka by měla výše zmíněné problémy vyřešit. Od 17.5. do 1.6. je v testovacím provozu a bude vyjíždět vždy v úterý, v pátek a v sobotu v 9.00 a ve 14.00 od Střelnice a bude zastavovat v ulicích Havlíčkova, Bezručova, Smetanova, Opavská, dále na nádraží, u Gebauerovky, U schodů, v ulicích Radotínská a 17. listopadu, u knihovny, u hřbitova a u Penny Marketu, kde svou jízdu ukončí. Trasu k Penny Marketu linka zvládne za cca 16 minut. Po příjezdu k supermarketu linka vyčká 45 minut a pak pojede víceméně stejnou trasou zpět. Nutno podotknou, že ne všechny zastávky jsou dosud označeny, což může být pro někoho matoucí. 

Jízdní řád naleznete zde

Službu pro občany zajišťuje společnost Tigressa s.r.o. a cena jízdenky pro jednu jízdu činí 10Kč.

 

Od 7. 6. do 21. 6. 2013 probíhal již druhý zkušební provoz autobusové linky ke hřbitovu a k Penny Marketu v Bílovci.

Doprava je zajišťována mikrobusem firmy Tigressa s.r.o. pro 15 osob.

Vzhledem k malému zájmu cestujících došlo k omezení četnosti linky i počtu zastávek. V případě většího zájmu však může být linka znovu rozšířena.

Mikrobus nyní pojede vždy v pátek v 9 hodin. Po příjezdu k Penny Marketu bude čekat na cestující 45 minut a pak pojede se stejnými zastávkami zpět.

Nově zastavuje tedy autobus na zastávkách: ul. U Střelnice - u bývalé prodejny nábytku, ul. Havlíčkova - naproti parku, ul. Bezručova - u školícího střediska Lyrix, ul. Na nádraží - u železniční stanice, ul. Radotínská - u prodejny autodílů - p. Hoza, ul. 17. listopadu - autobusová zastávka, ul. Ostravská - u městské knihovny (GMK), ul. Ostravská - hřbitova Penny Market.

Zdroj: www.bilovec.cz

Aktualizováno 23. 6. 2013 8:06

Jste zde: