Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Změny jízdních řádu na linkách MHD v Ostravě od 2. ledna 2024

dpoOd 2. ledna 2024 dochází na linkách MHD v Ostravě k změnám jízdních řádů, ale také k úpravě linkového vedení MHD. Níže můžete vidět přehled změn.

Linka č. 38
Změna trasy linky: Hranečník - STAV-IZOL - Nová huť Zářičí - Bartovice,Pod Tratí - U Plodiny - Václavek - Podzámčí - U Statku - Radova - Bartovice,Ještěrka

ODISLinka č. 47
Na této lince dojde k úpravě trasy z konečné zastávky Poruba, Studentská směrem na konečnou zastávku Plesná. Po zastávku Vlnitá jede ve své trase, poté dále pokračuje rovně na ul. Vlnitou, ul. 26. dubna, kde obslouží zastávku Stavebniny, dále pokračuje na zastávku Plesenka a dále po své trase. Zpětná trasa se nemění, zůstává přes zastávku Liščí.



Linka č. 72
Pro nízkou vytíženost bude linka zrušena směřující na konečnou zastávku Křižíkova. V opačném směru spoje zůstanou zachovány (směr Žižkova).

Linka č. 99
Linka se vrací do své standardní trasy s nástupní a výstupní zastávkou Hladnov.

Linka č. 107
Trolejbusová linka č. 107 bude vybranými spoji prodloužena na konečnou zastávku Bartovice, Ještěrka. V úseku Hranečník – Bartovice, Ještěrka bude linka provozována v trase bez trolejí. Na linku budou nasazovány parciální trolejbusy.
Nová tras linky: Sídliště Fifejdy – Ahepjukova – Českobratrská – Konzervatoř – Most M. Sýkory – Hranečník – U Švasty – Radvanice, škola – Dalimilova – Bajger – Olšák – U Smoobsluhy – Bartovice, Ještěrka.


 

Trolejbusová doprava
Od 2. ledna se provoz trolejbusové dopravy vrací do standardního režimu je ukončen provoz podle tzv. zvláštních jízdních řádů.


 

Přejmenování zastávek:
Zastávka Heřmanice,pošta se nově přejmenovává na Heřmanice,pivovar
Zastávka Pivovar se nově přejmenovává na Mor. Ostrava,pivovar


 

Zastávku Dělnická bude také obsluhovat linka č. 43 a 45.

Zdroj: Dopravní podnik Ostrava

Aktualizováno 23. 12. 2023 17:11

Jste zde: