Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Provoz MHD v Kroměříži

ktsMěstská hromadná doprava byla tomto hanáckém městě až donedávna provozována na vlastní komerční riziko Kroměřížských technických služeb s.r.o. (dále jen KTS), což je méně obvyklý model. Ztrátu z provozu KTS financovalo z jiných prostředků (např. parkovacích automatů), v krajním případě z dotací města. Od 1. dubna 2017 však došlo i zde ke změně na klasický model a byla uzavřena s městem Kroměříž smlouva o závazku veřejné služby (provozování MHD) na dobu 10 let. Tolik k ekonomickému zázemí provozu.

Pro techničtěji zaměřené čtenáře přinášíme přehled vozového parku: Celkem mají k dispozici 10 vozů: 5x Volvo 7700, 2x Volvo 7000 a 2x Iveco Urbanway 12 M CNG. Jednoduchou sumou zjistíme, že jedno vozidlo chybí ve výčtu, a je jím poslední vysokopodlažní vůz – záložní Karosa B 951. Pro zajištění běžného provozu postačuje denní vypravenost 5 vozů. Počet vozidel je momentálně stále vyšší, neboť nedošlo k vyřazení starších kusů a jako obvykle se drží některé záložní vozy jako náhrada za poruchy a servisovaná vozidla.

2017 05 11@@KMH 83 35@ul. Wolkerova (1)
Nejstarší provozní vůz KTS, s.r.o. je Karosa B 951 RZ: KMH 83-35. Nyní je vozidlo záložní a vyjíždí minimálně na linky MHD.

Číst dál: Provoz MHD v Kroměříži

V této kategorii nejsou žádné články. Jsou li na stránce zobrazeny podkategorie, mohou obsahovat články.

Jste zde: