Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Iveco obnovuje spolupráci se Škodovkou, dočkáme se nových trolejbusů

IVECO BUS kráčí vstříc elektromobilitě a ve spolupráci se společností ŠKODA Electric uvádí na trh novou generaci trolejbusů

Vize společnosti IVECO BUS je postavena především na přechodu k trvale udržitelné energii a snižování emisí skleníkových plynů. Díky bohatým zkušenostem na poli trvale udržitelné dopravy IVECO BUS nyní uvádí na trh novou generaci trolejbusů a doplňuje tak širokou škálu svých vozů na alternativní pohon.

Značka IVECO BUS má s trolejbusy dlouhodobé zkušenosti a v Evropě již dodala přes 800 trolejbusů, včetně nedávného kontraktu na 49 modelů Crealis do italské Bologne.

Trolley bus Créalis Déco Bleue
Trolejbus s karoserií Créalis. FOTO: Iveco Bus.

Číst dál: Iveco obnovuje spolupráci se Škodovkou, dočkáme se nových trolejbusů

Trh elektrických autobusů prožívá „velký třesk“, omezují ho finance: zpráva z konference „Elektrické autobusy pro město VI“

smart cityDne 22. listopadu 2017 se v Praze již pošesté konala konference „Elektrické autobusy pro město“, organizovaná firmou Ing. Jakub Slavík, MBA – Consulting Services, která je provozovatelem našeho portálu. Konference, které se zúčastnilo přes 150 zástupců dopravců, municipalit, průmyslu, škol a dalších zainteresovaných osob a organizací, byla pořádána opět jako součást mezinárodního veletrhu Czechbus pod záštitou Sdružení dopravních podniků ČR.

Hlavním partnerem konference byla společnost EKOVA ELECTRIC. Aktuální informace z oblasti ekonomiky a financování elektrických autobusů prezentovalo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a také pořádající konzultační firma. Za průmyslový sektor byly dále partnery konference společnosti Volvo Group Czech Republic, TECO, ABB a Faiveley Transport Czech. Akademickým partnerem a zároveň mezinárodním hostem konference byl zástupce Politechniky Gdańske z Polska, který je současně manažerem Dopravního podniku Gdyně. Odborným garantem a moderátorem konference byl Jakub Slavík, majitel a hlavní konzultant pořádající firmy.

Číst dál: Trh elektrických autobusů prožívá „velký třesk“, omezují ho finance: zpráva z konference...

Nové trolejbusy Škoda pro České Budějovice a Pardubice

Nové trolejbusy pro Pardubice
Škoda Electric dodá patnáct nových trolejbusů do Pardubic. Tamní dopravní podnik získá dvanáctimetrová vozidla typu 30 Tr za více než 150 milionů korun.

„Jedná se o jednu z větších dodávek v rámci České republiky v poslední době. Současný kontrakt navazuje na předchozí dodávky trolejbusů pro Pardubice, které jsme realizovali v minulých letech,“ uvedl obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr.

Škodovka na východ Čech dodá nové trolejbusy během druhého čtvrtletí roku 2018. Nízkopodlažní vozy pro Pardubice budou v souladu s moderními trendy vybaveny klimatizací prostor pro cestující i řidiče. Díky novým přírůstkům budou Pardubice schopny obnovit část vozového parku, který dnes čítá více než padesát vozidel. Nákup bude spolufinancován z fondů Evropské unie.

Už v loňském roce dodala do Pardubic plzeňská společnost tři nové vozy typu 30 Tr. Škoda tím navázala na předchozí dodávky, kdy od roku 2010 do východočeského města dodala 10 vozů typu 26 Tr a 4 velkokapacitní vozy 28 Tr.

Číst dál: Nové trolejbusy Škoda pro České Budějovice a Pardubice

Pozvánka na konferenci Elektrické autobusy pro město VI

Jako jeden z mediálních partnerů konference Elektrické autobusy pro město VI, Vás srdečně zveme
doprovodný program veletrhu CZECHBUS 2017
22. listopadu 2017
Výstaviště Praha-Holešovice

Konference „Elektrické autobusy pro město“, pořádaná konzultační firmou Ing. Jakub Slavík, MBA – Consulting Services pod záštitou Sdružení dopravních podniků ČR, se přehoupla přes své „půlkulaté“ výročí a v roce 2017 se v plné síle připravuje na svůj šestý běh. Od samého začátku se vyprofilovala jako zcela ojedinělá prezentační a vzdělávací akce i jako místo vzájemné výměny aktuálních zkušeností mezi profesionály z elektrické osobní dopravy. Díky svému zaměření na konkrétní téma, konkrétní prezentující a konkrétní publikum se tato konference stala prostředkem přímé komunikace mezi výrobci elektrobusů a trolejbusů (včetně jejich komponent a infrastruktury) a jejich provozovateli a uživateli. V neposlední řadě zde hrají důležitou roli i zástupci institucí, které rozhodují o financování této dopravy, nebo mají v tomto ohledu aktuální a spolehlivé informace.

Konference Elektrické autobusy pro město IV
Pohled na účastníky konference ,,Elektrické autobusy pro město IV".

Číst dál: Pozvánka na konferenci Elektrické autobusy pro město VI

Konference Efektivní elektromobilita v organizacích letos podruhé

smart cityTermín: úterý 3. října 2017 od 9 hodin

Místo: GreenPoint, Praha 10, www.kc-greenpoint.cz

Organizátor: Ing. Jakub Slavík, MBA – Consulting Services

Konference „Efektivní elektromobilita v organizacích“ reaguje na situaci, kdy strategickým zákazníkem pro osobní a užitkové elektromobily jsou veřejné i soukromé organizace nejrůznějšího druhu a zaměření a jejich správci vozového parku. Aby bylo možné zde elektromobily uplatnit, je nutno střízlivě zhodnotit technickou, ekonomickou a ekologickou stránku jejich provozu.

elektroautaElektroautomobily.

Číst dál: Konference Efektivní elektromobilita v organizacích letos podruhé

Jste zde: