Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Vyjíždí cyklobusy do Beskyd a Jeseníků

arriva dbcompany

Cyklobusy Jeseníky
V sobotu 25. června vyrazíly do Jeseníků cyklobusové linky ARRIVA MORAVA.Cyklobusy jedou i letos z Olomouce, Krnova a Šumperku, a to směrem na Malou Morávku a Ovčárnu. Změna čeká turistbus z Olomouce, který jezdí o víkendech a svátcích celoročně -o letošních letních prázdnináchse promění právě v cyklobus. Doplní jej ještě klasický turistbus z Ostravy, který bude jezdit také od 25. června.

Turisté a cykloturisté tak budou mít přímé spojení pod nejvyšší vrchol Jeseníků, Praděd. Cyklobusy z Olomouce a Šumperka pojedou o víkendech a svátcích od 25. června do 28. srpna, cyklobus z Krnova bude jezdit od 1. července do 28. srpna denně.

Turistbus z Olomouce jezdí o víkendech a svátcích celoročně, ale od 1. července do 28. srpna se z něj stane cyklobus.Turistbus z Ostravy bude jezdit o víkendech a svátcích od 25. června do 25. září. Turistbusy nepřepravují cyklisty s koly.

Číst dál: Vyjíždí cyklobusy do Beskyd a Jeseníků

O víkendu vyjede Cyklobus Bečva, rezervovat místa je možné i přes internet

arriva dbcompanyV sobotu 4. června vyjede letos poprvé speciální cyklobusová linka společnosti ARRIVA MORAVA, která dopravíturisty i s koly z Přerova až na Česko-Slovenskou hranici, na Bumbálku.Cyklobusem se můžete svést o sobotách a nedělích, během letních prázdnin pojede navíc i v pátek. Místa si mohou cestující rezervovat dopředu na internetu.

Cyklobusy vozí speciální přívěs pro 28 kol, k ceně klasické jízdenky cestující zaplatí za přepravu jízdního kola 15 korun. Vyjíždí z Přerovao půl osmé ráno a odveze cyklisty a výletníky přes Hranice, Rožnov pod Radhoštěm a Valašské Meziříčí až na Bumbálku. „Je to už čtvrtá sezóna Cyklobusu Bečva a stále se těší velkému zájmu cestujících. Pro letošek jsme připravili jednu novinku,na zpáteční cestě bude cyklobus zastavovatv Teplicích nad Bečvou,“ uvedla ředitelka Arrivy Morava, Pavla Struhalová.„Určitě bych všem doporučila rezervaci místa pro sebe i pro kolo ještě před cestou. Rezervaci lze provést i přes internet. 28 míst pro kola je sice hodně, ale nemusí to vždy stačit.“

Číst dál: O víkendu vyjede Cyklobus Bečva, rezervovat místa je možné i přes internet

Vyjely cyklobusy do Krkonoš, Orlických hor a Železných hor

arriva dbcompanyTuto sobotu 28. května začíná další sezóna krkonošských cyklobusů, tzv. Krkobusů. Šest cyklobusových linek dopraví výletníky i s koly až na vrcholy Krkonoš. Cyklobusy budou jezdit do 28. září, některé spoje dostanou po dobu letních prázdnin posilu.

Tři z krkobusových linek (jedničku z Harrachova do Pomezní Boudy, čtyřku z Úpice do Horní Malé Úpy a šestku z Hradce Králové do Vrchlabí) bude i letos provozovat společnost OSNADO, člen skupiny Arriva.

V červnu pojedou cyklobusy na pěti trasách zatím jen o sobotách a nedělích, v červenci a srpnu budou jezdit denně, v září pak vždy ve čtvrtek, sobotu, neděli a o státním svátku. Šestá linka z Hradce Králové do Vrchlabí bude v provozu pouzesoboty,ale o letních prázdnináchbude linka jezdit i ve čtvrtky.

„Vloni jsme našimi Krkobusy přepravili celkem 14,5 tisíce cestujících a 2 154 kol. Zaznamenali jsme tedy o 1 500 cestujících a 450 kol více než v loňském roce. Takový zájem nepamatuji.Zásadní vliv mělo vydařené počasí a také dlouhotrvající tropy, které se přece jen na horách snášejí lépe než třeba v rozpálených městech,“ říká ředitel společnosti OSNADO Milan Kovář.

Číst dál: Vyjely cyklobusy do Krkonoš, Orlických hor a Železných hor

Studenti se vydali elektrobusem na Javorový

arriva dbcompanyNa netradiční výlet elektrobusem se v pátek 16. dubna 2016 odpoledne vydala desítka studentů třineckého gymnázia. Členové studentské Rady mládeže vyrazili v doprovodu starostky města Věry Palkovské, ředitelky gymnázia Romany Cieslarové a představitelů společnosti Arriva na Javorový vrch, kde vyhlásili vítěze historicko-vlastivědné soutěže pro mladé Třinečany. Soutěž uspořádali gymnazisté společně s městem Třinec u příležitosti 85. výročí povýšení Třince na město pro žáky druhého stupně třineckých základních škol a studenty gymnázia. Vítěze, kterými se stali Samuel Benčák, Robin Polák a Viola Ferfecká ze ZŠ Dany a Emila Zátopkových, ocenila starostka Věra Palkovská a předala jim rovněž věcné odměny.

3AI 3132 - 17...
3AI 3132 - 17...
   

Elektrobus Irisbus Stratos LE 30 E vyfotografován na zastávce Třinec žel. st.

Číst dál: Studenti se vydali elektrobusem na Javorový

Chrudimští se poprvé svezli elektrobusem Arrivy

arriva dbcompanyV pátek 4. března 2016 odpoledne vyjel ve 13:05 na linku číslo č. 4 chrudimské MHD nový elektrobus. ARRIVA VÝCHODNÍ ČECHY ho má zapůjčený k testovacímu provozu až do 20. března a během této doby se s ním cestující potkají na linkách č. 1, 2, 3 a 4.  Jeho každodenní ranní řidičkou v chrudimských ulicích bude paní Hana Zahradníková.

„Elektrobus měří 8 metrů, uvnitř je 16 sedaček a místo pro kočárek nebo invalidní vozík,“ říká ředitel Arrivy východní Čechy Jindřich Poláček. „Výrobcem je východočeská firma SOR Libchavy, elektrobus to tak k nám měl jen kousek. V garážích jsme mu ve čtvrtek postavili dobíjecí stanici a dnes odpoledne může vyrazit do provozu s cestujícími.“

2016 03 07@@5E4 8103@Chrudim (4)
Zapůjčený elektrobus SOR EBN 8 RZ: 5E4 8103 dopravci ARRIVA VÝCHODNÍ ČECHY a.s. provoz MHD Chrudim. Vůz byl vyfotografován na lince č. 1.

Číst dál: Chrudimští se poprvé svezli elektrobusem Arrivy