Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Třinec připravuje bezkontaktní odbavení cestujících platební kartou

TrinecMěsto Třinec společně s Arrivou Morava chystají novinku pro cestující v místní MHD. Od 1. října budou mít všichni možnost platit jízdné v autobusech třinecké MHD bezkontaktními platebními kartami všech bank. Místo hledání drobných bude stačit jedno pípnutí u řidiče jako v supermarketu.

arriva dbcompanyArriva vypravuje v Třinci do provozu každý pracovní den 26 autobusů včetně deseti nových elektrobusů. Všechny vybaví technologií, která umožní cestujícím platit jednotlivé jízdenky u řidiče bezkontaktní platební kartou.
„Vydali jsme se na cestu chytrého města a chceme nejrůznějšími kroky lidem zpříjemňovat a usnadňovat život. Na základě dlouhodobé spolupráce se společností Arriva jsme se dohodli na ´vychytávce´, která zjednoduší placení jízdného v autobusech,“ uvedla starostka Třince Věra Palkovská.

2017 03 12@@1TE 3307@Dolní Líštná, Sosna nemocnice (1)
Nejnovější třinecké vozy - elektrobusy Škoda Perun HE. Dopravce pořidil na třineckou MHD celkem 10 těchto vozů.

Číst dál: Třinec připravuje bezkontaktní odbavení cestujících platební kartou

O víkendu vyjedou cyklobusy do Beskyd a Jeseníků

arriva dbcompanyOd soboty 17. června mohou turisté z Ostravy nebo Nového Jičína i s jízdními koly využít na cestu za krásami Beskyd cyklobusy Arriva. Dvě linky budou od tohoto data jezdit o víkendech a svátcích a na dobu letních prázdnin k nim přibudou spoje i ve všední dny. Cyklobusy směrem do Beskyd vyjíždějí vždy ráno a večer přivážejí výletníky zpátky do města.

@@2T7 4973@ (1)
Cyklobus společnosti ARRIVA MORAVA a.s.

Číst dál: O víkendu vyjedou cyklobusy do Beskyd a Jeseníků

Nejpočetnější MHD s elektrobusy je v Třinci

arriva dbcompanyMěsto Třinec slavnostně pokřtilo 10 nových elektrobusů pro městskou hromadnou dopravu, které zde na den elektromobility vyjely do provozu náhradou za původní naftové autobusy. Třinec je jedno ze smogem nejpostiženějších míst v Moravskoslezském kraji a proto se zde počítá každý pokus o zlepšení ovzduší.

2017 03 09@@1TE 3309@Třinec, WERK ARÉNA
Elektrobusy Škoda Perun HE před třineckou WERK ARÉNOU.

Změnu z klasické koncepce hromadné dopravy ve městě umožnila výměna jejího provozovatele, neboť součástí nového výběrového řízení byl i požadavek na elektrobusy, kterým Arriva Morava vyhověla a zakoupila 10 nových elektrobusů Škoda Perun ve 12 metrové verzi, které předtím interně otestovala (viz níže).

Číst dál: Nejpočetnější MHD s elektrobusy je v Třinci

ARRIVA MORAVA zařadila do provozu nový autobus MAN

arriva dbcompanySpolečnost ARRIVA MORAVA a.s. – provozovna Ostrava zařadila do svého vozového parku zánovní nízkopodlažní autobus MAN Lion´s City LÜ CNG. Vůz vyrobený v roce 2006 jezdil původně v Německu u společnosti OVF, Omnibusverkehr Franken (člen skupiny Deutsche Bahn). Poté jej odkoupila společnost OSNADO spol. s r.o. (člen skupiny ARRIVA). Následně se vůz v rámci vnitropodnikových přesunů objevil v Ostravě.

2017 03 04@@6H5 2375@Garáže společnosti ARRIVA MORAVA a.s.   provozovna Ostrava (2)
Nový zánovní autobus MAN Lion´s City LÜ CNG ve společnosti ARRIVA MORAVA a.s. - provozovna Ostrava.

Číst dál: ARRIVA MORAVA zařadila do provozu nový autobus MAN

Nový autobus pro MHD v Českém Těšíně

arriva dbcompanyTaké Český Těšín se dočkal pozdního vánočního dárku v podobě nového částečně nízkopodlažního autobusu. Ke konci roku 2016 dopravce ARRIVA MORAVA a.s. vypravil na své linky MHD v Českém Těšíně nový částečně nízkopodlažní autobus Iveco Crossway LE 10.8 M CITY, který obdržel RZ: 1TC 7145. Původně se jednalo o předváděcí vůz výrobce Iveco Czech Republic a.s. Autobus byl předán před českotěšínskou radnicí  11.ledna 2017 za účasti dopravce ARRIVA MORAVA a.s. a vedení města Český Těšín.

2017-01-28@@1...
2017-01-28@@1...
2016-12-30@@1...
2016-12-30@@1...

Nejnovější přírustek českotěšínské MHD je autobus Iveco Crossway LE 10.8 M CITY RZ: 1TC 7145