Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Nové kapacitní autobusy Arrivy mezi Prahou a Příbramí jsou s klimatizací a bez schodů

arriva nove db companyArriva Střední Čechy začne na linky z Prahy přes Dobříš do Příbrami nasazovat nové nízkopodlažní autobusy. Po nedávné integraci linek do systému PID budou vybrané spoje zajišťovány kapacitními vozidly a cestujícím nabídnou větší komfort.

Arriva Příbram (6)
Nové autobusy Iveco a Setra u dopravce Arriva Střední Čechy.

Číst dál: Nové kapacitní autobusy Arrivy mezi Prahou a Příbramí jsou s klimatizací a bez schodů

Arriva má ve vozovém parku autobus Iveco Crossway s výrobním číslem 40 000

arriva nove db companyIVECO BUS dosáhl dalšího důležitého milníku předáním čtyřicátého tisícího autobusu řady Crossway společnosti Arriva, k němuž došlo 26. srpna ve výrobním závodě ve Vysokém Mýtě. Tento nový rekord ve výrobě potvrzuje vedoucí postavení, které řada Crossway zaujímá v segmentu meziměstských vozů v rámci Evropy.

40000 Crossway (2)
Slavnostní předání 40 000 vyrobeného autobusu Iveco Crossway.

Číst dál: Arriva má ve vozovém parku autobus Iveco Crossway s výrobním číslem 40 000

Na Semilsku, Turnovsku a Liberecku si lidé vyzkoušeli nízkopodlažní vlak Desiro, vezl cestující z Liberce do Tanvaldu

arriva dbcompanyV prosinci převezme Arriva od Českých drah dvě linky osobních vlaků na Liberecku, přijela se tedy představit s vlakem, který tu od prosince budou cestující potkávat každý den. Jde o nízkopodlažní klimatizovaný vlak Siemens Desiro, jehož standardní výbavou bude wi-fi připojení k internetu, pitná voda pro cestující zdarma kdykoliv během cesty a postupně také zásuvky na dobíjení telefonu nebo pro práci na počítači. Dále se také Arriva vydala z Liberce přes Jablonec nad Nisou do Tanvaldu a vezme všechny na historickou akci na zdejší ozubnicové dráze.

1545310038 DSC02707
Foto: Archiv Arriva Transport ČR

Číst dál: Na Semilsku, Turnovsku a Liberecku si lidé vyzkoušeli nízkopodlažní vlak Desiro, vezl cestující z...

Na rychlíkové lince Praha – Písek – Budějovice se představil vlak Arrivy, vyzkoušet ho přišly přes tři stovky lidí

arriva nove db companyBěžní cestující, zájemci o práci na dráze nebo železniční fandové. Ti všichni dnes vyrazili na Příbramsko, Písecko a na jih Čech. Arriva tu představila svůj motorový vlak, který letos v prosinci nahradí České dráhy na rychlících Praha – Příbram – Písek – České Budějovice. Mezi návštěvníky dnešní jízdy byla i celá řada lidí, kteří mají zájem o práci stevardů a strojvedoucích.

Číst dál: Na rychlíkové lince Praha – Písek – Budějovice se představil vlak Arrivy, vyzkoušet ho přišly...

Arriva spouští kurzy pro strojvedoucí a vyráží do krajů na prezentační jízdy

arriva nove db companyV pondělí 1. července spustila Arriva kurz pro 11 strojvedoucích a pro dalších 20 chystá kurz v září. Do změny jízdních řádů, tedy do data, odkdy začne Arriva obsluhovat čtyři rychlíkové linky pro Ministerstvo dopravy nebo regionální spojení ve Zlínském a Libereckém kraji, zbývá ještě více než pět měsíců a už teď se k Arrivě přihlásilo téměř 90 strojvedoucích. Ty váhající chce přesvědčit při prezentačních jízdách do regionů.

„Do Arrivy lákáme zkušené strojvedoucí s praxí. Ti si u nás mohou přijít také na nejvíce peněz a k tomu dostanou i patnáctitisícový náborový příspěvek. Pracujeme ale i s úplnými nováčky, ze kterých si strojvedoucí sami vychováme. Na začátku prázdnin jsme zahájili kurz, do kterého chodí jedenáct našich budoucích kolegů, a v září se rozjede kurz pro dalších dvacet. Už během kurzu dostávají uchazeči plat, jako kdyby chodili do práce,“ vysvětluje Jiří Nálevka, ředitel společnosti Arriva vlaky.

Číst dál: Arriva spouští kurzy pro strojvedoucí a vyráží do krajů na prezentační jízdy

Jste zde: