Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Arriva mění v celé Evropě logo, dnes ho představila i v Česku

Ve všech čtrnácti evropských zemích, kde je Arriva aktivní, prochází společnost postupnou změnou vizuální identity – mění logo, barvy i font používaného písma. Novinky se začínají objevovat už i v České republice. Oficiálně představila Arriva v Praze nové logo ve středu 22. listopadu na veletrhu Czechbus.

Logo white bg
Nové logo společnosti ARRIVA Transport Česká republika.

Logo vychází z dominantního stylizovaného písmene A tvořeného třemi prstenci a doplňuje ho název společnosti psaný novým fontem a malými písmeny. Nové logo se už postupně objevuje na autobusech, vlacích, lodích nebo kolech, které Arriva v Evropě provozuje.

Číst dál: Arriva mění v celé Evropě logo, dnes ho představila i v Česku

Změna loga a barevného stylu u dopravce ARRIVA

„Cítili jsme potřebu dodat naší vizuální prezentaci nový a moderní náboj, a to ve dvou krocích. V letošním roce došlo ke změně využívaných barev, přičemž nejzásadnější změnou je posun primární barvy blíže k modrému spektru. Druhou důležitou barvou se stala tmavě modrá. Tato změna se v Česku projevuje v komunikačních materiálech, které vznikají od června 2017 – prvním počinem byla nová náborová kampaň. Autobusy a vlaky neplánujeme hromadně přebarvovat, k jejich proměně bude docházet postupně, přirozenou obměnou. Nově objednávané autobusy už budou dodány v nových barvách – v případě, že o barevnosti vozů můžeme sami rozhodovat.

arriva
Nové logo společnosti ARRIVA.

Druhým krokem bude nové logo. V některých evropských zemích už se výjimečně realizují nové projekty prezentované pod novým logem, v České republice dojde ke změně začátkem roku 2018. Společně se základním logem se samozřejmě změní i loga produktů, jako je Arriva Express,“ sdělil tiskový mluvčí společnost Arriva Roman Herden.

Číst dál: Změna loga a barevného stylu u dopravce ARRIVA

Elektrobusy v BB Centru přepravily přes milion pasažérů

arriva logoČeské elektrobusy značky SOR na trase pravidelné linky BB1 a BB2 v pražském BB Centru přepravily již více než jeden milion pasažérů. Linky spojují multifunkční areál BB Centrum se stanicí metra Budějovická a od února loňského roku najely elektrobusy téměř 70 tisíc kilometrů. Nasazení elektrických autobusů do provozu pražské hromadné dopravy  je společným projektem developerské a investiční společnosti PASSERINVEST GROUP, Skupiny ČEZ a dopravní společnosti ARRIVA, kterým chtějí přispět ke zlepšení životního prostředí a snížení dopravního hluku v BB Centru a okolí.

2016 02 01@@5AE 5990@Praha (4)
Elektrobus SOR EBN 9.5 v Praze.

Číst dál: Elektrobusy v BB Centru přepravily přes milion pasažérů

Čerchovský cyklobus mezi Domažlicemi a Bavorskem přepravil letos o 15 % cestujících víc

arriva dbcompanyDne 19. října proběhlo slavnostní rozloučení s letošní sezonou čerchovského cyklobusu. Teno víkendech spojuje Českou republiku s Bavorskem. Linka oblíbená mezi turisty a rodinami přepravila bezmála čtyři tisíce cestujících, 106 kol a najela 9 750 kilometrů.

Česko-bavorské linky jsou tři a fungují již deset let. Linka 155 jediná převáží kola, linka 255 Arnbruck–Hamry jezdí také sezonně od května do konce října a linka 020 Cham–Plzeň jezdí celoročně. „Letos jsme přepravili 3 950 cestujících, což představuje 15% nárůstoproti loňsku a 106 kol. Rodinné jízdné využilo na 172 rodin. Od letoška navíc vozí cyklisty a turisty nový, částečně nízkopodlažní autobus, což ocenily zejména maminky s kočárky,“říká jednatel Arriva střední Čechy Zdeněk Abraham.

Cyklobus
Původní autobus Setra S 315 UL, který tuto linku před sedmi lety zahajoval.

Číst dál: Čerchovský cyklobus mezi Domažlicemi a Bavorskem přepravil letos o 15 % cestujících víc

V sobotu si mohou všechny dívky, slečny, paní i maminky vyzkoušet řízení autobusu a trolejbusu v Teplicích

arriva dbcompanyTeplická provozovna ARRIVA CITY hledá řidiče autobusů a trolejbusů a rozhodla se speciálně oslovit také potenciální řidičky z regionu. Paní i slečny, které přijdou v sobotu 23. září 2017 mezi 13. a 17. hodinou do vozovny trolejbusů v Teplicích, budou mít možnost vyzkoušet si řízení autobusu i trolejbusu pod vedením zkušených instruktorů. Aktuálně řídí autobusy a trolejbusy v Teplicích 22 řidiček, z toho devět přibylo po poslední akci pro maminky v roce 2015.

ARRIVA CITYse cíleně snažíoslovit potenciální řidičky.Připravila pro ně proto speciální akci, ve které je oslovuje: „Holky, kluci, vaše mamka ještě neřídí trolejbus nebo autobus?“

„V sobotu odpoledne mohou všechny slečny a paní přijít do naší teplickévozovny trolejbusůa mohou si profesi za volantem autobusu nebo trolejbusu vyzkoušet. Věřím, že některé z nichse to zalíbí a začne o dráze profesionální řidičky uvažovat. Jsme připravení maminkám s malými dětmi nabídnout i polovičníúvazky. Jedna by jezdila ráno, druhá odpoledne a další týden by si to prohodily,“ říká Petr Havlík, obchodní ředitel ARRIVA CITY.

Ženy za volantem v Teplicích již podruhé
„Podobnou akci jsme uspořádali už v roce 2015.Ukázali jsme, že řízení autobusu nebo trolejbusu v současnosti není práce pouze a výhradně pro muže, ale díky moderní technice a třeba posilovačům řízení mohou řídit i ženy,“ popisuje dále Havlík. „Akce se velmi vydařila, přivedla k nám několik řidičů a mezi nimi i devět žen. Dnes se tedy můžeme pochlubit celkovým počtem 22 řidiček ze 173 řidičů,“ uzavírá Havlík.

Číst dál: V sobotu si mohou všechny dívky, slečny, paní i maminky vyzkoušet řízení autobusu a trolejbusu v...

ARRIVA TRANSPORT ČESKÁ REPUBLIKA a.s.

Nové fotografie

březen 2024
Po 4111825
Út 5121926
St 6132027
Čt 7142128
18152229
So29162330
Ne310172431
Jste zde: