Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Testování plynového Crosswaye v Havířově

3csad noveDne 4. listopadu 2017 vypravil dopravce ČSAD Havířov a.s. na linku mezi Havířovem a Ostravou zapůjčený autobus Iveco Crossway LE 12 M CITY CNG. Vůz nese RZ: 5E8 8974. Tento autobus byl vystaven na dopravním veletrhu Busworld 2017 v belgickém Kortrijku, kde se model Iveco Crossway LE Natural Power stal vítězem v soutěži Sustainable Bus Award Intercity 2018 (Meziměstský udržitelný autobus). Jedná se vůbec o první testování modelu Crossway s pohonem na CNG u dopravce v ČR a také v zahraničí.

2017 11 04@@5E8 8974@Havířov, ul. Hlavní třída
Iveco Crossway LE 12 M CITY CNG vyfotografovaný na Hlavní třídě v Havířově.

Číst dál: Testování plynového Crosswaye v Havířově

ČSAD Havířov zavádí online dispečink a platbu bezkontaktní platební kartou

3csad novePlacení jízdného bezkontaktní platební kartou, lepší informovanost cestujících a efektivnější řízení provozu městské a příměstské autobusové dopravy, jsou hlavními benefity projektu Zavedení TELEMATIKY ve společnosti ČSAD Havířov a.s., který je realizován za podpory Evropských fondů.

Výše uvedené se pozitivně odrazí na zvýšení atraktivity veřejné dopravy pro cestující. Současně bude veřejná doprava dostupnější pro osoby se zdravotním postižením a s omezenou schopností pohybu a orientace, které budou moci díky realizaci projektu využít možnosti automatického čtení textů z odjezdových panelů.

Číst dál: ČSAD Havířov zavádí online dispečink a platbu bezkontaktní platební kartou

Autobusy Scania u Dopravní skupiny 3CSAD

3csad noveDopravní skupina 3CSAD a.s. skládající se z firem ČSAD Frýdek-Místek a.s., ČSAD Havířov a.s. a ČSAD Karviná a.s. dne 22. prosince 2016 převzala v servisním středisku Scania v Paskově pro svou havířovskou pobočku dva nové autobusy Scania Citywide LE CNG.

Slavnostního předání se účastnili vrcholní představitelé 3CSAD a.s. (Ing. Tomáš Vavřík MBA, generální ředitel a Ing. Jakub Vyvial, ředitel divize osobní dopravy) a také James Armstrong, generální ředitel Scania CER (trhy: Česká republika, Slovensko a Madarsko).

V rámci České republiky se jedná o první nové autobusy Scania určené pro veřejnou dopravu. Firma Scania prodává především zájezdové autobusy, přičemž v portfoliu linkové dopravy neměla dosud na našem území úspěch.

22.12.2016   Slavnostní předání autobusů Scania v servisním středisku v Paskově
Slavnostní předání nových autobusů Scania. Druhý zleva James Armstrong, ředitel Scania CER, třetí zleva Ing. Jakub Vyvial, ředitel osobní dopravy 3CSAD a třetí zprava Ing. Tomáš Vavřík, MBA, generální ředitel 3CSAD.

Číst dál: Autobusy Scania u Dopravní skupiny 3CSAD

ČSAD Havířov začíná jezdit na Českotěšínsku

3csad noveJiž od neděle, 11. prosince 2016 začnou obyvatele oblasti Českotěšínska přepravovat zeleno-bílé autobusy společnosti ČSAD Havířov a.s., která vyhrála výběrové řízení na zajištění dopravní obslužnosti v regionu do roku 2026.

ČSAD Havířov a.s. pro provoz na 18 příměstských linkách nakoupila 43 nových ekologických autobusů SOR CNG 12 a SOR CNG 10.5 s pohonem na zemní plyn. Z celkem 43 vozů 4 vozy vlastní dopravce ČSAD Karviná a.s., která na základě smlouvy jezdí pro ČSAD Havířov a.s. Vozidla jsou rovněž vybavena celovozovou klimatizací, LED informačním systémem a akustickým systémem pro nevidomé a slabozraké.

ČSAD Havířov a.s. je členem významné Dopravní skupiny 3CSAD (ČSAD Havířov a.s., ČSAD Karviná a.s. a ČSAD Frýdek-Místek a.s.), která především v Moravskoslezském regionu zaměstnává přes 1200 zaměstnanců, disponuje 370 autobusy v osobní dopravě a 120 tahači v divizi nákladní dopravy.

Nové autobusy pro Českotěšínsko
Nové autobusy SOR CNG 10.5 a SOR CNG 12 pro dopravní obslužnost Českotěšínska.

Číst dál: ČSAD Havířov začíná jezdit na Českotěšínsku

ČSAD Havířov a.s. je novým dopravcem pro Českotěšínsko

3csad noveDopravní společnost ČSAD Havířov a.s. uspěla ve veřejné zakázce Zajištění dopravní obslužnosti Moravskoslezského kraje - oblast Českotěšínsko, vypsané Moravskoslezským krajem na období od 11. prosince 2016 do prosince 2026.

Dne 30. března 2016 byla na Krajském úřadě v Ostravě uzavřena nová smlouva o dopravní obslužnosti, kterou podepsali náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Daniel Havlík a generální ředitel společnosti ČSAD Havířov a.s. Tomáš Vavřík.

Městskou hromadnou dopravu v Českém Těšíně bude nadále podle platné smlouvy zajišťovat společnost ARRIVA MORAVA a.s.

Podpis smlouv...
Podpis smlouv...
Podpis smlouv...

Fotografie č. 1: Zleva: Ing. Jakub Vyvial - ředitel divize osobní dopravy, Ing.Tomáš Vavřík, MBA - generální ředitel při podpisu smlouvy.
Fotografie č. 2 - 3 : Ing. Tomáš Vavřík, MBA - při podpisu smlouvy.

Číst dál: ČSAD Havířov a.s. je novým dopravcem pro Českotěšínsko

Nové fotografie

duben 2024
Po18152229
Út29162330
St3101724 
Čt4111825 
5121926 
So6132027 
Ne7142128