Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Za šest dní vyjede Arriva v Česku na několik nových železničních linek, jízdenky na rychlíky už jsou v předprodeji

arriva nove db companyV neděli 15. prosince přebírá Arriva od Českých drah provozna čtyřech rychlíkových tratích a nově zajistí i řadu osobních vlaků na Liberecku a Zlínsku. Už teď jezdí její vlaky na nových linkách skoro každý den bez cestujících, aby se strojvedoucí i stevardi na ostrý provoz připravili. Jízdenky na rychlíky se již prodávají v předprodeji v e-shopu Arrivy.Na internetu budou zpravidla levnější, než tomu bude na palubě vlaku nebo u pokladny Arrivy.

„Nově vyjíždíme na devíti linkách v pěti krajích a v Praze a i nadále budou naše vlaky zajišťovat provoz městské linky S 49 z pražské Hostivaře do Roztok u Prahy i expres z Prahy do Nitry,“ říká generální ředitel Arrivy Daniel Adamka a dodává: „Jízdenky na všechny vlaky budeme prodávat na internetu, ve vybraných stanicích i na palubě vlaku.V případě rychlíků bude nákup na internetu o něco výhodnější, ovšem u všech spojů Arrivy také platí, že můžete jízdenku koupit i u našeho stevarda na palubě. Zaplatíte u něj v hotovosti i kartou.“

Arriva 1
Ilustrační fotografie Arriva vlaky.

Číst dál: Za šest dní vyjede Arriva v Česku na několik nových železničních linek, jízdenky na rychlíky už...

Arriva nabírá v regionech stevardy pro své vlaky, zbývá obsadit posledních několik desítek míst

arriva nove db companyJeště 40 stevardů a stevardek v regionech po celé zemi hledá Arriva do svých vlaků, se kterými začne jezdit od prosincové změny jízdních řádů v Česku. Devadesát dvastevardů už Arriva vzala do svého týmu, poslední čtyři desítky zájemců ještě přijme. Měsíční odměna pro ty, kteří mají chuť se starat o cestující ve vlaku, je 30 tisíc korun. Nejvíce pracovních míst nabízí Arriva právě teď na severu Čech.

V prosinci začnou jezdit vlaky Arrivy na nových linkách v celém Česku.Arriva tak obsazuje poslední volná místa stevardů v Libereckém, Zlínském, Středočeském a Jihočeském kraji a také v Praze.

Arriva 1

Číst dál: Arriva nabírá v regionech stevardy pro své vlaky, zbývá obsadit posledních několik desítek míst

Na přímé lince z Prahy do slovenské Nitry vypraví Arriva denně dva vlaky

arriva nove db companyArriva na lince z Prahy přes Olomouc, Uherské Hradiště a Trenčianskou Teplou do Nitry provozuje své zelené vlaky už déle než tři a půl roku. Počty přepravených cestujících na ní neustále rostou, a proto Arriva od začátku nového školního roku na této pravidelné lince nasadí denně dva stálé spoje a navýší tak jejich počet o pět týdně na celkových čtrnáct.

Před několika dny jezdili cestující z Prahy do Nitry spojem ve 14.17, v pátek a sobotu navíc také ráno v 8.36. Zpět z Nitry do Prahy jezdí spoj pravidelně v 6.36, v sobotu a neděli také ve 12.45. Od 1. září se ze spojů, které jezdí navíc v pátek a sobotu z Prahy a v sobotu a neděli zpět z Nitry, stanou spoje pravidelné, které budou jezdit každý den. „Navýšení počtu vlaků v jednom dni bylo jedním z nejčastějších požadavků našich cestujících. Vyslyšeli jsme je a od 31. srpna počet spojů navyšujeme. Každý den vypravíme dva pravidelné spoje. Jeden ráno a druhý po obědě, celkově nabídneme kapacitu 240 cestujících,“ říká Jiří Nálevka, ředitel společnosti Arriva vlaky.

Číst dál: Na přímé lince z Prahy do slovenské Nitry vypraví Arriva denně dva vlaky

Na Semilsku, Turnovsku a Liberecku si lidé vyzkoušeli nízkopodlažní vlak Desiro, vezl cestující z Liberce do Tanvaldu

arriva dbcompanyV prosinci převezme Arriva od Českých drah dvě linky osobních vlaků na Liberecku, přijela se tedy představit s vlakem, který tu od prosince budou cestující potkávat každý den. Jde o nízkopodlažní klimatizovaný vlak Siemens Desiro, jehož standardní výbavou bude wi-fi připojení k internetu, pitná voda pro cestující zdarma kdykoliv během cesty a postupně také zásuvky na dobíjení telefonu nebo pro práci na počítači. Dále se také Arriva vydala z Liberce přes Jablonec nad Nisou do Tanvaldu a vezme všechny na historickou akci na zdejší ozubnicové dráze.

1545310038 DSC02707
Foto: Archiv Arriva Transport ČR

Číst dál: Na Semilsku, Turnovsku a Liberecku si lidé vyzkoušeli nízkopodlažní vlak Desiro, vezl cestující z...

Na rychlíkové lince Praha – Písek – Budějovice se představil vlak Arrivy, vyzkoušet ho přišly přes tři stovky lidí

arriva nove db companyBěžní cestující, zájemci o práci na dráze nebo železniční fandové. Ti všichni dnes vyrazili na Příbramsko, Písecko a na jih Čech. Arriva tu představila svůj motorový vlak, který letos v prosinci nahradí České dráhy na rychlících Praha – Příbram – Písek – České Budějovice. Mezi návštěvníky dnešní jízdy byla i celá řada lidí, kteří mají zájem o práci stevardů a strojvedoucích.

Číst dál: Na rychlíkové lince Praha – Písek – Budějovice se představil vlak Arrivy, vyzkoušet ho přišly...

Jste zde: