Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Nové Kontaktní centrum elektronického odbavování cestujících v Jihomoravském kraji

idsjmkVe středu 15. července 2020 bylo slavnostně otevřeno v Jihomoravském kraji již druhé Kontaktní centrum elektronického odbavování cestujících (dále jen EOC) v Jihomoravském kraji (první bylo otevřeno v Brně dne 1. července 2020). Kontaktní centrum se nachází v budově hlavního vlakového nádraží v Břeclavi, tedy v místě s největší koncentrací cestujících, které navíc sousedí s centrálním autobusovým nádražím.

Kontaktní centrum EOC (2)
Slavnostním zahájením v Břeclavi. Na fotografii při stříhání pásky jsou zachyceni zprava starosta Břeclavi pan Bc. Svatopluk Pěček, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pan Bc. Roman Hanák a ředitel společnosti Ing. Jiří Horský.

Hlavním úkolem centra je vyřizovat potřeby a přání cestujících spojená s novými elektronickými předplatnými jízdenkami na bankovních kartách. Ty je možné v IDS JMK pořídit od 1. července 2020 prostřednictvím e-shopu. Součástí EOC je také bezkontaktní nákup širokého sortimentu jízdenek. Pracovník zodpovídá dotazy cestujících, pomáhá například při jejich zakládání a současně ověřuje totožnost a nároky na slevu. V neposlední řadě samozřejmě pracoviště slouží i jako „informační kancelář“, kdy se na pracovníka KC mohou cestující obracet s jakýmkoli dotazem, IDS JMK týkajícím se – například nalezení vhodného dopravního spoje, nejvýhodnějšího využití jízdních dokladů, anebo ohledně informací o změnách a výlukách v dopravě.

Kontaktní centrum EOC

 

Kontaktní centrum EOC (1)
Nové Kontaktní centrum EOC v Břeclavi.

Aktualizováno 18. 7. 2020 17:46

Jste zde: