Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Výběrové řízení na dopravní obslužnost Havířovska

3csad noveMoravskoslezský kraj (dále jen MSK) zadal výběrové řízení na autobusovou obslužnost Havířovska. Oblast byla rozdělena do dvou částí a to Havířovsko 1 a Havířovsko 2. Obě oblasti vyhrál dopravce ČSAD Havířov a.s., který je členem skupiny Transdev.

Havířovsko 1
Pro potřeby této oblasti bude potřeba na dopravní obsluhu 50 autobusů. Všechny autobusy musí být s pohonem na CNG. Staronový dopravce v této oblasti ČSAD Havířov a.s. získal smlouvu na provozování dopravy na 10 let.

Havířovsko 2
Tuto menší oblast získal dopravce ČSAD Havířov pouze na 2 roky – jedná se o dopravní obsluhu na trati Havířov – Ostrava. Důvod pouze dvouleté smlouvy je záměr na této trase od prosince 2023 provozovat autobusy s pohonem na vodík. Výběrové řízení na tento záměr má být vypsáno ještě v tomto roce.

2018 01 27@255@9T5 4714@Vratimov, Kartonážka
Ilustrační fotografie: Autovbus Scania Citywide LE 12 M CNG ev. č. 255 (51-1203) dopravce ČSAD Havířov a.s. Dopravce v poslední době obnovoval vozový park příměstských autobusů právě zmíněnými Scaniemi nebo také CNG autobusy značek Iveco a SOR.

Dopravce ČSAD Havířov a.s. již vypsal výběrové řízení na dodávku nových autobusů. Poptával 23 nízkopodlažních autobusů s délkou 11,5 až 13 metrů a pohonem na CNG. Podmínkou je dodání do 10. prosince 2020. Autobusy by měly být celoklimatizované v zeleno-bílém nátěru a nově by měla chránit řidiče částečně uzavřená kabina řidiče. Jde o novinku, neboť městské i příměstské autobusy této dopravní skupiny, do které spadají dopravci ČSAD Frýdek-Místek, ČSAD Havířov a ČSAD Karviná, nedisponují oddělenými kabinami řidiče od cestujících. Předpokládaná cena nových autobusů by měla být 126,5 miliónu Kč bez DPH.

Vítěz výběrového řízení
Vítězem výběrového řízení na dodávku 23 nových dvanáctimetrových autobusů s pohonem na CNG se stala společnost KAR group, která dopravci ČSAD Havířov dodá 23 nových autobusů Iveco Crossway LE 12 M NP. Předpokládáme, že nové autobusy již budou v bílém laku, neboť společnost ČSAD Havířov spolu s dalšími společnostmi ČSAD Frýdek-Místek a ČSAD Karviná spadají pod společnost Transdev.

Aktualizováno 10. 9. 2020 14:09

Jste zde: