Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Opava se dočká nových trolejbusů

mdpo novePětici nových trolejbusů pro Městský dopravní podnik Opava vyrobí ještě do konce letošního roku Škoda Electric. Plzeňská firma dodá do Slezska komfortně vybavené vozy Škoda 32 Tr v karosérii SOR NS.

2018 10 15@314@@Vozovna MDPO a.s. (3)
Jeden z deseti dodaných trolejbusů Škoda 32 Tr v MDPO.

„Trolejbusy budou plně klimatizované, což zejména v letních měsících jistě ocení řidiči i cestující. Vozy nabídnou prostorný interiér, moderní informační systém s LED obrazovkami, nebo komplexní kamerový systém monitorující interiér i nejbližší okolí vozu, což přispívá ke zvýšené bezpečnosti provozu,“ vysvětluje přednosti nových vozů obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. Ten připomíná, že náklady ve výši zhruba 57 milionů korun pomohou z větší části uhradit fondy Evropské unie.

Nová vozidla se v systému opavské MHD zařadí po bok moderních trolejbusů, které Škodova slezskému městu dodala v roce 2018. Tehdy flotila dopravního podniku posílila o deset vozidel Škoda 32 Tr. „Desítka trolejbusů byla vybavena pomocným bateriovým pohonem, takže dnes v Opavě běžně jezdí i na místech bez instalovaného trolejového vedení. Dopravní podnik tak má široké možnosti využití, není omezen jen klasickou sítí trolejbusových linek,“ sděluje Radek Kapr.

Flotilu trolejbusů opavského dopravního podniku tvoří aktuálně více než 30 trolejbusů v typickém červenobílém provedení, které ročně přepraví na šest milionů cestujících. Nové nízkopodlažní škodovácké trolejbusy tak v Opavě významně pomohou obnovit vozový park těchto ekologických vozidel.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Škoda Electric s úpravou redakce

Aktualizováno 18. 2. 2020 19:53

Jste zde: