Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Veolia Transport Východní Čechy spustila elektronický informační panel

V Novém Městě nad Metují byl v polovině června předán do provozu elektronický informační panel. Slavnostního přestřižení pásky se zúčastnili představitelé společností Veolia Transport ČR, generální ředitel Radim Novák, Veolia Transport Východní Čechy (VT VČ), generální ředitel Jindřich Poláček a obchodní manažer Jan Klíma, spolu s hejtmanem Královéhradeckého kraje Lubomírem Francem a zástupci Nového Města nad Metují, starostou Petrem Hablem, místostarostkou Bronislavou Malijovskou a členem zastupitelstva a rady města Martinem Prouzou.

slavnostní př...

Zleva: Bronislava Malijovská-místostarostka N.M. nad Metují, Petr Hable-starosta N.M.nad Metují, Radim Novák-GŘ Veolia Transport ČR, Lubomír Franc-hejtman Královéhradeckého kraje, Martin Prouza-dopravní expert, člen zastupitelstva a rady N.M.nad Metují

Elektronický informační panel, dodaný společností APEX, poskytuje cestujícím vizuální informace o odjezdech a příjezdech autobusů na příměstských a meziměstských linkách. Panel, který byl umístěn pod hlavní informační elektronickou tabuli města, je možné umístit celkem 10 řádků textu, z toho devět je statických, obsahujících údaje o jednotlivých spojích, jeden řádek je určen pro zobrazení dalších doplňkových informací. Informace o odjezdech spojů jsou získávané s celostátního systému jízdních řádů a automaticky se aktualizují. Na řádku se zobrazuje číslo linky a spoje, cílová stanice, nástupiště, čas odjezdu spoje a případné jeho zpoždění. Informační panel dále zobrazuje aktuální čas a datum. 

Elektronický ...
Elektronický ...
Elektronický ...
Elektronický ...
Elektronický ...
slavnostní př...
slavnostní př...
 

Fotografie ze slavnostního přestřižení pásky nového elektronického informačního systému v Novém Městě nad Metují

„Jsme rádi, že i v menších městech se nám daří zlepšovat naše doplňkové služby pro cestující veřejnost. Kromě zajištění autobusové dopravy, kterou v regionu dlouhodobě poskytujeme, je nutné rozšiřovat i další zákaznické služby,“ řekl při slavnostním spuštění informačního panelu do ostrého režimu Radim Novák, generální ředitel Veolia Transport ČR. „K umístění informačního panelu v Novém Městě nad Metují jsme vybrali zastávku Na Rychtě, kde se kříží mnoho autobusových linek. Informační panel byl tři týdny ve zkušební provozu, kdy se dolaďovala řada provozních záležitostí,“ doplnil Jindřich Poláček, generální ředitel Veolia Transport Východní Čechy.

Informace o příjezdu, odjezdu či případném zpoždění autobusových linek jsou přenášeny on-line pomocí technologie GPS na dispečink v Chrudimi, který společně s provozními středisky v Jaroměři a Novém Městě nad Metují zajišťuje organizaci provozu v regionu Orlických hor. 

Společnost VT VČ se stala součástí skupiny Arriva po akvizici firmou Deutsche Bahn, mateřskou společností firmy Arriva.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Veolia Transport

Aktualizováno 30. 6. 2013 23:01

ARRIVA TRANSPORT ČESKÁ REPUBLIKA a.s.

Nové fotografie

březen 2024
Po 4111825
Út 5121926
St 6132027
Čt 7142128
18152229
So29162330
Ne310172431
Jste zde: