Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Arriva Expressy pojedou o prázdninách bez omezení

arriva nove db companyProvoz na linkách Arriva Express bude o letních prázdninách pokračovat bez omezení. Cestující mohou vyrazit o dovolených na výlet z moravské metropole do Přerova nebo Olomouce a naopak.

„V letošním roce neplánujeme žádná omezení ani snížení počtu spojů. Naše expresy pojedou nadále podle platného jízdního řádu celoročně. Přesto bych cestujícím doporučil, aby si místa zarezervovali včas, třeba přes internet z pohodlí domova,“ zmiňuje ředitel společnosti Arriva Morava Jaromír Walaski.

Arriva Express nahled

Jízdné je vzhledem k různorodosti a vzdálenosti těchto měst dynamické. Nejdelší spoj mezi Přerovem a Brnem stojí 89 Kč pro dospělou osobu. Cestující doprovázející handicapované osoby mají 50% slevu. Pro držitele ZTP, ZTP-P, děti, seniory a studenty do 26 let je cena snížena až na 22 korun. Informace o cenách zkrácených spojů naleznete na webové stránce společnosti Arriva.

Jízdenky s místenkami si cestující mohou rezervovat online na e-shopu Arrivy, na portálu AMSBUS, u partnerských prodejců nebo přímo u řidiče. Ve vozidle se může platit jak hotově, tak bezkontaktní platební kartou, ovšem s navýšenou cenou o deset korun. Od 11. června 2017 je vyloučena přeprava cestujících mezi Prostějovem a vybranými zastávkami v Olomouci. Toto omezení vychází z požadavků Olomouckého kraje.

Dopravní spojení zajišťují moderní autobusy, které disponují elektrickými zásuvkami, přípojkami USB
a rychlým wi-fi připojením. Zároveň mají polohovatelná prostorná sedadla, výkonnou klimatizaci a čistou toaletu pro veškeré pohodlí.

Zajímavosti na trase
Pokud cestující využijí Arriva Express z Brna přes Kroměříž do Přerova, mohou v Kroměříži navštívit barokní Arcibiskupský zámek s dvěma zahradami, který je zapsán na listině UNESCO. Ve městě je také slavná Biskupská mincovna, jež se může chlubit největší sbírkou mincí ve střední Evropě. Zájemci o středověké dominanty však mohou cestovat ještě dál až do Přerova, kde se nachází dodnes zachovalé středověké hradby a Muzeum Jana Amose Komenského.

Linka na trase Brno–Prostějov–Olomouc zavede cestující do prostějovské Botanické zahrady Petra Albrechta, která návštěvníkům ukazuje unikáty moravské flóry. Zájemci o kulturu mohou zase navštívit římskokatolický kostel Povýšení svatého Kříže, který pamatuje třicetiletou válku i husitské rejdy. Konečnou zastávkou je hanácká metropole Olomouc. Tam bude v období od 15. do 18. srpna letošního roku probíhat zahradnický trh v areálu Flora Olomouc.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Arriva Morava a.s.

Aktualizováno 29. 6. 2019 8:22

Jste zde: