Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Pokračuje „velký třesk“ elektrických autobusů, rozvíjejí se nové technologie, otazníky v ekonomice: zpráva z konference „Elektrické autobusy pro město VII“

smart cityDne 21. listopadu 2018 se v Praze konal sedmý běh konference „Elektrické autobusy pro město“, organizované firmou Ing. Jakub Slavík, MBA – Consulting Services, která je provozovatelem našeho portálu. Konference, které se zúčastnilo přes 160 zástupců dopravců, municipalit, průmyslu, škol a dalších zainteresovaných osob a organizací, byla pořádána opět jako součást mezinárodního veletrhu Czechbus pod záštitou Sdružení dopravních podniků ČR.

Hlavním partnerem konference byla EKOVA ELECTRIC – inženýrská, výrobní a opravárenská společnost z oboru elektrických dopravních prostředků. Aktuální informace z oblasti ekonomiky a financování elektrických autobusů prezentovalo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a také pořádající konzultační firma. Partnery konference za průmyslový sektor z odvětví výroby dopravních prostředků byly dále společnosti Chariot Motors, Solaris Bus &Coach, Volvo Group Czech Republic a také firma in-tech GmbH nabízející přestavby tradičních autobusů na elektrický pohon. Odvětví infrastruktury pro elektrické autobusy reprezentovaly společnosti ABB, ČEZ ESCO, TECO a PZK Brno. Akademickým partnerem byl zástupce PolitechnikyGdańske z Polska, který je současně manažerem Dopravního podniku Gdyně. Odborným garantem a moderátorem konference byl Jakub Slavík, majitel a hlavní konzultant pořádající firmy.

Důležité poznatky a závěry, které vyplynuly z konference, si přečtěte zde:http://www.smartcityvpraxi.cz/konference22.php. Na tomto odkazu jsou také k dispozici prezentace z konference ke stažení.

KonferenceEbusy

 

Zdroj: www.smarcityvpraxi.cz 

Aktualizováno 2. 12. 2018 16:54

Jste zde: