Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Teplické cyklobusy vás svezou na vrcholky Krušných hor o víkendech, o prázdninách i ve všední dny

arriva dbcompany28. dubna vyrazí letos poprvé teplické cyklobusy Arriva. Budou jezdit o víkendech a o svátcích, sedmkrát denně. Cyklisti se s nimi dostanou na Moldavu a na Komáří vížku. 30. června pak přibude spoj, který pojede ve všední dny. Poplatek za přepravu kola činí 20 Kč. Souprava autobusu s přívěsem uveze 20 kol.

@@2T7 4973@
Ilustrační fotografie cyklobusu společnosti Arriva Morava a.s., dříve Veolia Transport Morava a.s.

Stejně jako vloni jsou to linky 484 a 493, které svezou cyklisty z Teplic do Krušných hor od 28. dubna až do 31. srpna. Jízdné se nemění, k ceně klasické jízdenky cestující zaplatí za přepravu kola 20 korun v případě jízdenky pro jednotlivou jízdu nebo 90 korun za celodenní jízdenku. Jediným omezením je počet míst pro kola v cyklovleku a rozměr kola, které se musí vejít na stojan.Využít lze i cyklojízdenky Labe-Elbe.

Linka 493 s přívěsem na kola jezdí pravidelně třikrát denně a dopraví cestující až na Moldavu. O letních prázdninách navíc bude jezdit i v pracovní dny. Linka 484 jezdí s cyklovlekem čtyřikrát denně až na Komáří vížku:

  • linka 484: Teplice – Srbice – Krupka – Krupka, Fojtovice, jízdní řád ZDE;
  • linka 493: Teplice – Košťany – Hrob – Mikulov – Moldava – Dolní Moldava, jízdní řád ZDE.

„Zájem o dopravu s kolem neustále roste, v loňském roce jsme přepravili přes tisíc cyklistů i s koly,“ říká obchodní ředitel ARRIVA CITY Petr Havlík. „Podle přepravních podmínek nesmí kolo mít na sobě nic, co by mohlo upadnout a ohrozit ostatní účastníky provozu, musí mít standardní rozměry, nesmí být dramaticky poškozené. Cestující obdrží místenku s číslem stojanu a při výstupu dostane proti místence kolo zpět,“ doplnil Havlík. 

Detailně jsou pravidla nakládání kol uvedena na webu Arrivy ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Arriva City s.r.o.

Aktualizováno 28. 4. 2018 8:45

Jste zde: