Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Iveco obnovuje spolupráci se Škodovkou, dočkáme se nových trolejbusů

IVECO BUS kráčí vstříc elektromobilitě a ve spolupráci se společností ŠKODA Electric uvádí na trh novou generaci trolejbusů

Vize společnosti IVECO BUS je postavena především na přechodu k trvale udržitelné energii a snižování emisí skleníkových plynů. Díky bohatým zkušenostem na poli trvale udržitelné dopravy IVECO BUS nyní uvádí na trh novou generaci trolejbusů a doplňuje tak širokou škálu svých vozů na alternativní pohon.

Značka IVECO BUS má s trolejbusy dlouhodobé zkušenosti a v Evropě již dodala přes 800 trolejbusů, včetně nedávného kontraktu na 49 modelů Crealis do italské Bologne.

Trolley bus Créalis Déco Bleue
Trolejbus s karoserií Créalis. FOTO: Iveco Bus.

Na tiskové konferenci na veletrhu BusworldEurope v Kortrijku společnost IVECO BUS oficiálně oznámila uvedení nové generace trolejbusů, která je vybavena novinkou průběžného nabíjení „In-MotionCharge“ a kombinuje napájení přes trolejové vedení s ukládáním energie do baterií ve vozu.

Městské úřady tak mohou pro tento vůz koncipovat trasy, které nemusí být pokryty trolejovým vedením po celé délce, což velmi usnadňuje řešení linek hromadné dopravy a snižuje náklady. Dopravce tak profituje z vozu na elektrický pohon, který je výkonný za všech okolností a neztrácí čas dobíjením.

Trolejbusová verze bude k dispozici v řadě Urbanway, a také v řadě Bus Rapid Transit Crealis, v obou případech v délkách 12 a 18 m.

IVECO BUS učinil další krok na poli elektromobility. Tento produkt je vyvíjen v partnerství se společností ŠKODA Electric, evropským lídrem v oblasti technologie trolejbusové dopravy. Na společnost ŠKODA Electric padla volba naprosto přirozeně: za prvé, obě značky spojuje partnerství již téměř 20 let a za druhé, ŠKODA jako přední dodavatel prodala v Evropě již 15 000 trolejbusů.

IVECO BUS tak potvrzuje své pevné odhodlání jít energetické transformaci naproti a nyní tedy rozšiřuje svou bohatou nabídku alternativních pohonů (Natural Power na zemní plyn a biometan, a hybridní vozy s elektro-dieselovým pohonem) o prověřenou technologii trolejbusové dopravy.

Trolejbusy Iveco Skoda
Z prezentace společnosti Iveco Bus na veletrhu Czechbus 2017.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Iveco Bus.

Aktualizováno 28. 11. 2017 11:17

Jste zde: