Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Bonett otevřel CNG stanici ve spolupráci s velkoobchodním řetězcem MAKRO

bonett newBonett otevřel v Čestlicích první plnicí stanici CNG vybudovanou ve spolupráci s velkoobchodním řetězcem MAKRO. Během letošního roku bude zprovozněno dalších šest plniček na dalších pobočkách. Celý projekt zahrnující celkem deset stanic by měl být dokončen během příštího roku.

Bonett-Makro ...
Bonett-Makro ...

Nová CNG stanice v Čestlicích ve spolupráci s velkoobchodním řetězcem MAKRO.

Společnost Bonett, největší prodejce stlačeného zemního plynu pro dopravu v České republice, pokračuje v rychlém tempu rozšiřování své sítě plnicích stanic. Na začátku června otevřel Bonett první stanici vybudovanou ve spolupráci s velkoobchodním řetězcem MAKRO, a to v Čestlicích u Prahy v těsné blízkosti dálnice D1.„Tento projekt je pro nás velmi důležitý a prestižní, protože jde o první podobnou realizaci ekologických plnicích stanic ve spolupráci sesilným obchodním řetězcem. Je to zcela nový koncept prodeje CNG,“ říká Václav Holovčák, místopředseda představenstva společnosti Bonett Gas Investment. „Rozšíření nabídky na našich čerpacích stanicích o CNG vycházíme vstříc zákazníkům a rostoucí oblibě tohoto ekologického paliva u nás,“ doplňuje výkonný ředitel MAKRO ČR / METRO SK Guillaume Chêne.

Po stanici v Čestlicích budou výdejní stojany na CNG postupně přibývat i v dalších městech. Ještě v červnu se rozjede ostrý provoz v MAKRO v pražských Stodůlkách, kde, jak přiznává Václav Holovčák, byla výstavba poměrně náročná: „Museli jsme krom stanice vybudovat i více než 200 m dlouhý vysokotlaký plynovod.“ Ještě v průběhu července bude zprovozněna stanice u MAKRO v Brně, následně potom v Praze na Černém Mostě. Do konce roku pak budou moci řidiči plnit CNG na pobočce MAKRO v Ostravě, Plzni a v Karlových Varech. „Celý projekt bychom chtěli dokončit v průběhu příštího roku, kdy postupně postavíme stanice na dalších pobočkách MAKRO,“ představuje další harmonogram Václav Holovčák ze společnosti Bonett. Předpokládaná celková investice do tohoto projektu dosáhne 100 milionů korun.

Bonett-Makro ...
Bonett-Makro ...
Bonett-Makro

Nová CNG stanice v Čestlicích ve spolupráci s velkoobchodním řetězcem MAKRO.

Výdejní stojany na CNG jsou součástí samoobslužných čerpacích stanic, které MAKRO provozuje v těsné blízkosti svých prodejen. Určeny jsou pro širokou veřejnost. „Aby byl zajištěn dostatečný komfort a majitelé vozů na CNG nemuseli dlouho čekat,u většinystanic řidiči najdou dva výdejní stojany,“ vysvětluje Václav Holovčák. Dostatečnou rychlost plnění zajišťují výkonné kompresory a zásobníky CNG. V platebních terminálech budou moci zákazníci používat vedle výhodných Bonett CNG kareti klasické bankovní, resp. ostatní CNG karty a v některých případech i hotovost.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Bonett Gas Investment

Aktualizováno 10. 6. 2017 8:06

Jste zde: