Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Od listopadu přibyly nové spoje na lince Praha - Teplice, zvýšila se i kvalita cestování

arriva dbcompanyArriva reaguje na obrovskou poptávku po novém expresním autobusovém spojení mezi Teplicemi a Prahou, v průběhu října proto na lince nasadila zbrusu nové autobusy, rozšířila služby pro cestující a teď od 1. listopadu přidá do jízdního řádu také nové spoje. Mírně se také změní cena jízdného pro cestující, kteří si koupí jízdenku až v autobuse. 

Arriva Expressy jezdí z Teplic do Prahy už 7 měsíců, za tu dobu přepravilyuž skoro 130 tisíccestujících a jejich počet průběžněroste. Nové spoje přidává Arriva do jízdního řádu už podruhé (naposledy se tak stalo12. června). Během října Arriva kompletně inovovala vozový park a nasadila do provozu úplně nové autobusy.

Nové spoje
„V pátek přidáváme na lince Teplice – Praha dva nové spoje. Jeden pojede z Prahy ve 13:30 a druhý z Teplic ve 14:00. Chceme tak vyhovět extrémnímu zájmu cestujících před víkendem,“ říká ředitel teplické Arrivy Petr Havlík.Kromětoho přibyde o nedělích a svátcích také nový spoj z Teplic do Prahy v 16:00 a spoj z Prahy, který jezdil v 19:30, se posouvá na 20:30. Z důvodu malého vytížení se naopak ruší nedělní a sváteční spoj z Teplic v 8:00 do Prahy. „O samostatných svátcích v rámci pracovního týdne, kterým bude například 17. listopad, budou naše autobusy jezdit nově jako v sobotu. Dosud jezdily podle nedělních a svátečních jízdních řádů,“doplnil Petr Havlík.

Rozšíření servisu a nové autobusy
Arriva kompletně inovovala flotilu luxusních dálkových autobusů, která mezi Prahou a Teplicemi jezdí. Cestující svezou úplně nové autobusy MAN pro 59 cestujících s klimatizací, wi-fi připojením k internetu, polohovatelnými sedačkami, USB dobíječi, zásuvkami na 230 voltůu každého sedadla a toaletami. „Nově disponujeme i záložním autobusem s plnou kapacitou 59 míst, který vyjede na trasu v případě poruchy jiného vozu, nebo v případě komplikací na dálnici a velkého zpoždění,“ vysvětluje Petr Havlík a dodává: „Do nabídky pro cestující jsme zařadili také jednu novinku. Každý den dostanou cestující v autobuse zdarma aktuální noviny. Připravujeme také zprovoznění automatů s občerstvením.“

Tarifní změna
Základní jízdné z Teplic do Prahy dosud stálo 59 korun. To zůstává stejné v případě, že si cestující koupí jízdenku na internetu nebo v předprodeji. V případě nákupu přímo v autobuse bude nově stát základní jízdenka 69 korun. „Zájem ze strany cestujících je opravdu velký, chceme zvýhodnit ty, kteří si zajistí jízdenku s předstihem. Má to celou řadu výhod. Máte rezervované místo, jízdenka je levnější a v případě internetového nákupu ji můžete navíc do 30 minut před odjezdem v e-shopu zase vrátit bez jakéhokoliv udávání důvodu. Můžete si cestu bez problému na poslední chvíli rozmyslet nebo ji přeložit,“ vysvětlil Petr Havlík.

jr teplice praha letak

 

jr teplice praha

 Zdroj: Tisková zpráva společnosti ARRIVA TRANSPORT Česká republika. 

Aktualizováno 14. 11. 2016 11:04

Jste zde: