Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

V autobusech hromadné dopravy na Příbramsku bude nově možné platit bezkontaktními platebními kartami

arriva dbcompanyUž během příštího týdne bude možné platit bezkontaktně ve všech autobusech mezi Příbramí, Dobříší a Prahou. Místo lovení drobných v peněžence bude stačit jedno přiložení platební karty. Odbavení cestujících v autobusech se tak na Příbramsku zjednoduší. Okolní regiony pak budou následovat do konce měsíce.

2014 05 27@@3AX 7862@Příbram, AN
Ilustrační fotografie: Předání nových autobusů společnosti ARRIVA PRAHA s.r.o. na autobusovém nádraží v Příbrami.

„Zatím spouštíme první vlnu projektu bezkontaktního odbavení cestujících na klíčové autobusové lince mezi Příbramí a Prahou. Z Příbrami a Dobříše jezdí do Prahy každý den několik set lidí, právě tady bude zájem o platbu kartou v autobusech určitě největší. Nezůstane ale jen u této linky. Do konce října vybaví dopravce touto technologií celkem 350 autobusů,“ vysvětlil hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD), který se zúčastnil slavnostního představení projektu ve čtvrtek 6. října v Příbrami.

Do konce měsíce se tak možnost platit jízdenky u řidiče platební kartou rozšíří na téměř všechny linky provozované společností Arriva na Berounsku, Příbramsku, Dobříšsku a Sedlčansku.

„Do konce letošního roku budou mít lidé možnost platit kartou na 155 linkách Arrivy ve Středočeském kraji, nevyjímaje MHD v Příbrami, Berouně nebo Hořovicích. V Česku tak nabídneme tuto možnost už skoro v pěti stovkách autobusů. Chci, aby se tato technologie dál rozšiřovala, jak jen to půjde. Platit kartou v autobuse bude brzy běžné stejně jako v supermarketu,“ doplnil generální ředitel dopravní firmy Arriva Daniel Adamka.

Parterem projektu je společnost Mastercard. Miroslav Lukeš, generální ředitel Mastercard pro Českou republiku, Slovensko a Rakousko upozorňuje, že nezůstane jen u bezkontaktních plateb. „Ve druhé vlně projektu, kterou spustíme koncem letošního října, bude možné využívat platební kartu jako nosič časové jízdenky v rámci Středočeské integrované dopravy. V autobusech tak jen přiložíte platební kartu a řidič uvidí, že máte aktivní časový kupon,“ řekl.

Zdroj: Tisková zpravá společnosti ARRIVA TRANSPORT Česká republika

Aktualizováno 9. 10. 2016 8:09

Jste zde: