Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Vyzkoušejte teplické Cyklobusy, vezmou vás na vrcholky Krušných hor

arriva dbcompanyS jarní sezonou se i letos rozjely teplické cyklobusy, které jezdí na Moldavu a na Komáří vížku.  Cyklisté je mohou využít o sobotách, nedělích a svátcích až do 2. října. Za přepravu kola zaplatí 20 korun a na jeden přívěs za autobusem se vejde 20 kol. Loni jich přepravili přes tisícovku.

Na cyklobusy se o víkendu proměnily linky 484 a 493, které svezou cyklisty mezi 30. dubnem a 2. říjnem. K ceně klasické jízdenky cestující zaplatí za přepravu kola 20 korun v případě jízdenky pro jednotlivou jízdu, anebo 90 korun za celodenní jízdenku.

Linka 493 s přívěsem na kola jezdí pravidelně třikrát denně a dostanete se s ní až na Moldavu. Linka 484 jezdí s cyklopřívěsem čtyřikrát denně a odveze vás na Komáří vížku:

  • linka 484: Teplice – Srbice – Krupka – Krupka, Fojtovice, jízdní řád ZDE
  • linka 493: Teplice – Košťany – Hrob – Mikulov – Moldava – Dolní Moldava, jízdní řád ZDE.

@@2T7 4973@ (1)
Ilustrační fotografie cyklobusu společnosti ARRIVA MORAVA a.s.

„Těší mě, že je o teplické cyklobusy stále veliký zájem, vždyť v loňské sezóně jsme přepravili 1091 kol,“ říká ředitel teplické Arrivy, Petr Havlík. „Zároveň jsme pro letošek připravili nová pravidla pro přepravu kol. Kola je možné naložit na přívěs jen bez zavazadel nebo předmětů, které by se mohly cestou uvolnit. Každý cestující dostane místenku s číslem stojanu na kolo a proti této místence kolo při vystupování zase dostane. Pokud ji ztratí, musí dojet až na konečnou a počkat, které kolo na něj zbyde. Chceme tím cyklisty chránit proti stále vynalézavějším lumpům, kteří by si mohli zkusit říct o kolo někoho jiného,“ doplnil Havlík.  

Detailně jsou pravidla pro nakládání kol uvedena na webu Arrivy ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti ARRIVA TEPLICE s.r.o.

Aktualizováno 12. 5. 2016 12:01

Jste zde: