Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

ČSAD Havířov a.s. je novým dopravcem pro Českotěšínsko

3csad noveDopravní společnost ČSAD Havířov a.s. uspěla ve veřejné zakázce Zajištění dopravní obslužnosti Moravskoslezského kraje - oblast Českotěšínsko, vypsané Moravskoslezským krajem na období od 11. prosince 2016 do prosince 2026.

Dne 30. března 2016 byla na Krajském úřadě v Ostravě uzavřena nová smlouva o dopravní obslužnosti, kterou podepsali náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Daniel Havlík a generální ředitel společnosti ČSAD Havířov a.s. Tomáš Vavřík.

Městskou hromadnou dopravu v Českém Těšíně bude nadále podle platné smlouvy zajišťovat společnost ARRIVA MORAVA a.s.

Podpis smlouv...
Podpis smlouv...
Podpis smlouv...

Fotografie č. 1: Zleva: Ing. Jakub Vyvial - ředitel divize osobní dopravy, Ing.Tomáš Vavřík, MBA - generální ředitel při podpisu smlouvy.
Fotografie č. 2 - 3 : Ing. Tomáš Vavřík, MBA - při podpisu smlouvy.

ČSAD Havířov a.s. bude v regionu Český Těšín provozovat hromadnou dopravu na 18 linkách s objemem 2,7 mil. km ročně. Celkový objem vysoutěžené přepravy na 10 let činí 26 944 530 km.

Doprava bude zajišťována 43 novými nízkopodlažními autobusy s pohonem na CNG (39 vozů společnosti ČSAD Havířov a.s. a 4 vozy ČSAD Karviná a.s., které na základě smlouvy jezdí pro ČSAD Havířov a.s.). Vozidla budou rovněž vybavena celovozovou klimatizací, LED informačním systémem a akustickým systémem pro nevidomé a slabozraké. Celý provoz bude koordinován prostřednictvím online dispečinku.

ČSAD Havířov a.s. je členem významné dopravní skupiny 3CSAD (ČSAD Havířov a.s., ČSAD Karviná a.s. a ČSAD Frýdek-Místek a.s.), která především v Moravskoslezském regionu zaměstnává přes 1100 zaměstnanců, disponuje 350 autobusy v osobní dopravě a 120 tahači v divizi nákladní dopravy.

Zdroj: Tisková zpráva Dopravní skupiny 3CSAD

Aktualizováno 25. 4. 2016 18:40

Jste zde: