Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Linde Material Handling hlásí tři miliony najetých kilometrů s CNG

Flotila firemních osobních vozů společnosti Linde Material Handling Česká republika (Linde MH), dodavatele manipulační techniky včetně vysokozdvižných vozíků na CNG, najela již tři miliony kilometrů na stlačený zemní plyn. Roční úspory Linde MH Česká republika na pohonných hmotách dosahují částky pohybující se okolo 700 tisíc korun, a je tedy jasné, že se investice společnosti za tři roky provozu více než vyplatila. Linde MH proto i nadále pořizuje další nová vozidla na CNG s vidinou ekonomických úspor, ale také v souladu s principy udržitelného rozvoje a ochranou životního prostředí.

Linde
Linde (5)
 

Fotografie č. 1: Plnění CNG.
Fotografie č. 2: Flotila vozidel s pohonem na CNG.

Linde MH Česká republika je vedoucím dodavatelem vysokozdvižných vozíků na pohon CNG v České republice, proto bylo rozhodnutí o zřízení vlastní plnicí stanice pro osobní vozy a přechodu s firemním vozovým parkem na tento úsporný a ekologický pohon logickým krokem.

Od poloviny roku 2012, kdy byla plnicí stanice v sídle firmy v pražských Malešicích vybudována, pořídilo Linde MH Česká republika postupně 43 vozů s pohonem na stlačený zemní plyn, z toho celkem sedm automobilů jen od začátku letošního roku. Průměrný náklad firemní flotily na jeden kilometr činí 1,27 Kč. Flotila zahrnuje VW Passat, VW Touran 1,4 TSI, VW Golf, VW up! i VW Caddy. Celkově vozidla spotřebovala přes 144 tun stlačeného zemního plynu. V porovnání s dříve používanými dieselovými motory to znamená mnohem nižší množství vyprodukovaných emisí a téměř nulové emise pevných částic, čímž firma přispívá k ochraně životního prostředí nejenom ve městech, ale po celém území republiky, kde se její vozidla pohybují.

Linde (4)
Linde (2)

Volkswagen Touran u plnicí stanice CNG.

Rekordmanem v nízké spotřebě je jeden z nejmenších modelů ve flotile – VW up!, u něhož pohonné hmoty na jeden ujetý kilometr stojí pouze 0,69 Kč. Roční provoz flotily, ve které vozy najíždějí i čtyřicet tisíc kilometrů, pak dosahuje při využití nákladové ceny CNG z vlastní plnicí stanice úspor ve výši téměř tři čtvrtě milionu korun oproti dieselovým automobilům.

„CNG pohon je ekonomicky výhodný i při současné nízké ceně nafty a benzínu. Rozdíl ceny CNG u interních a veřejných plnicích stanic je v řádech desítek procent a navíc cena zemního plynu dlouhodobě klesá bez ohledu na cenové výkyvy tradičních pohonných hmot,“ konstatuje Jindřich Kotyza, ředitel a jednatel Linde MH Česká republika.

Linde (1)
Linde (3)
Linde (6)

Vysokozdvižné vozíky společnosti Linde a Volkswagen Touran s pohonem na CNG.

Na českém trhu nabízí Linde MH Česká republika vysokozdvižné vozíky na stlačený zemní plyn již od roku 2006. Vzhledem k bohatým zkušenostem jak s provozem vozíků a osobních automobilů, tak se související výstavbou plnicích stanic vystupuje v rámci CNG projektů Linde MH Česká republika v roli generálního dodavatele a zajišťuje dodávku i následný servis plnicích stanic.

Základní informace o Linde Material Handling GmbH
Linde Material Handling GmbH je součástí KION GROUP AG, patří mezi největší světové výrobce vysokozdvižných a skladových vozíků a je lídrem na evropském trhu. Dnes navíc společnost nabízí své know-how, získané během desítek let vývoje a výroby elektrických pohonných systémů, vnějším zákazníkům pro širokou škálu jejich aplikací. Jako mezinárodní společnost má Linde Material Handling výrobní a montážní závody ve všech důležitých regionech po celém světě, vlastní globální prodejní a servisní síť s pobočkami ve více než 100 zemích. V roce 2014 zaměstnávala Linde Material Handling cca 13.900 zaměstnanců na celém světě a její obrat činil 3,077 miliardy eur.

Základní informace o Linde Material Handling Česká republika s.r.o.
Linde MH je komplexní dodavatel manipulační techniky a logistických řešení. Dodává nízkozdvižné a vysokozdvižné vozíky, náhradní díly, regály a regálové systémy na míru, poskytuje autorizovaný servis vozíků a komplexní služby poradenství v oblasti manipulační techniky, navrhuje optimalizaci flotily a logistická řešení. Na českém trhu působí od roku 1990, avšak historie společnosti se datuje již od roku 1904. Od roku 2006 je divize Material Handling součástí skupiny KION Group. Hustá síť prodejních a servisních poboček plně pokrývá celé území České republiky – Linde MH disponuje 14 prodejními místy a více než dvěma desítkami servisních míst. Společnost Linde MH ČR je certifikována pro systém managementu dle EN ISO 9001:2008, EN ISO 14001:2004 a BS OHSAS 18001:2007.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Linde Material Handling

Aktualizováno 20. 3. 2016 21:50

Jste zde: