Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Opavskou MHD od ledna jen s ODISkou nebo za hotové

MDPOZ důvodu přechodu na jediný vzájemně uznávaný elektronický platební prostředek u dopravců v rámci Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS upozorňujeme cestující, kteří využívají k odbavení ve vozidle stávající čipové karty MDPO, a.s., že od 1. ledna 2016 nebude možno na tyto karty zakoupit dlouhodobé časové jízdné a naplnit elektronickou peněženku.

ODISCestující se stávající čipovou kartou MDPO, a.s., kteří na této kartě mají zakoupené časové jízdné, mohou kartu používat do skončení platnosti tohoto časového jízdného. Po přechodnou dobu (max. do 22. června 2016) bude možné využít i zbytek obsahu elektronické peněženky ze stávajících čipových karet MDPO, a.s.

Zpětná výměna neprojetých peněz z elektronických peněženek ze stávajících čipových karet MDPO, a.s., bude prováděna v průběhu roku 2016 v předprodeji jízdenek na základě žádosti a to buď v hotovosti, nebo zasláním na bankovní účet.

Rovněž upozorňujeme cestující, kteří využívají k odbavení ve vozidle stávající čipové karty TQM s označením EM CARD, že nebudou tyto karty ve vozidlech MDPO, a.s. od 1. ledna 2016 akceptovány, nebude je tedy možné žádným způsobem použít.

Od 1. ledna 2016 bude možné zakoupit dlouhodobé časové jízdné nebo naplnit elektronickou peněženku pouze na bezkontaktní čipovou kartu ODISka, se kterou je možno se odbavit u všech dopravců v ODIS.

Zdroj: Tisková zpráva Městského dopravního podniku Opava a.s.

Aktualizováno 1. 1. 2016 21:19

Jste zde: