Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Nové autobusy ve společnosti PROBO BUS

arriva dbcompanyTři zbrusu nové autobusy Iveco Crossway 12 M LINE vyjely 4. listopadu 2015 na pravidelné linky z Hořovic a Berouna do Prahy. Arriva je přivezla začátkem týdne od výrobce z Vysokého Mýta a ihned je nasadila do provozu. Cestující se s nimi potkají především na linkách Hořovice – Beroun – Praha a Králův Dvůr – Beroun – Praha. Nahradily starší Karosy z roku 2003. Autobusy obdržely RZ: 3SK 2968, 3SK 2969 a 3SK 2970.

„Speciálně pro linky do Prahy jsme koupili autobusy, které mají klimatizaci a také polohovatelná opěradla sedaček,“ říká ředitel PROBO BUS ze skupiny Arriva Zdeněk Abraham. „Budou nasazeny na linky, kde najezdí v průměru 110 tisíc kilometrů ročně, je to jeden z našich nejnáročnějších výkonů. Na linkách do Prahy se skoro nezastaví.“

Nové autobusy mají 49 míst k sezení, 28 na stání a místo pro kočárek. Vybaveny jsou také kamerou, která sleduje provoz před autobusem a bude průběžně zaznamenávat, co se na silnici děje. „Je to ochrana pro naše řidiče, aby měli případnou kolizi s ostatními účastníky silničního provozu zaznamenanou. Někdy je dokazování, jak se vše seběhlo, velice složité a kamera jim velmi pomůže,“ dodal Abraham.

Jeden z autobusů bude vyjíždět z garáží v Hořovicích, dva budou domovsky zařazeny v Králově Dvoře.

Nové autobusy Beroun

Zdroj: ARRIVA Transport Česká republika a.s.

Aktualizováno 11. 11. 2015 23:01

Jste zde: