Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

BusLine nasadil do provozu MHD Jablonec nad Nisou dva nové ekologické a nízkopodlažní autobusy

buslineBusLine posílil vozový park MHD v Jablonci nad Nisou, kam nasadil dva zcela nové ekologické a nízkopodlažní autobusy typu Iveco Urbanway 10.5 CNG.

Od června přepravují cestující v Jablonci nad Nisou v rámci městské hromadné dopravy dva zcela nové ekologické a nízkopodlažní autobusy. Jde o nové přírůstky ve vozovém parku BusLine provozující městskou hromadnou dopravu s délkou 10,5 m a max. celkovou váhou cca 12 tun. Nový autobus typu Iveco Urbanway 10.5 CNG má celkovou kapacitu 90 míst, z toho 26 k sezení, 64 k stání s možností přepravit handicapované cestující nebo maminky s dvěma kočárky. Díky svému modernímu provedení jsou autobusy mnohem komfortnější pro cestující a řidičům umožňují lepší manipulaci, především díky přívětivější palubní desce, která je velmi přehledná a dobře se na ni orientuje. Vozy jsou na pohon CNG, tedy stlačený plyn, takže zaručují ekologický provoz, a rovněž i ekonomickou úsporu.

2015 07 03@81@5L1 9895@Jablonec nad Nisou, Autobusové nádraží

Nové autobusy Iveco Urbanway 10.5 CNG na linkách MHD v Jablonci nad Nisou. Vlevo vůz s ev. č. 81, vpravo vůz s ev. č. 80.

„V loňském roce jsme v rámci MHD Jablonec nad Nisou přepravili přes 8 mil. cestujících, a to na více než 1,6 mil. km. Vzhledem k vysokému počtu přepravovaných osob je nezbytné průběžně obnovovat vozový park, aby byla zajištěna jejich bezpečnost a doprava pro ně byla pohodlná. Významný důraz ale klademe také na ekologický provoz, 15 % z celkového počtu naší flotily autobusů je na alternativní ekologický pohon CNG. BusLine díky tomu provozuje jeden z nejekologičtějších vozových parků v České republice, z 560 autobusů jich jezdí 80 na CNG“, sdělil Jakub Vyskočil, statutární ředitel společnosti BusLine.

Dopravní obslužnost města Jablonec nad Nisou zajišťuje BusLine jak prostřednictvím městských linek, tak i provozem příměstských linek. Provoz na těchto linkách je zajišťován autobusy SOR, TEDOM městského provedení a průběžně dochází k jejich obměně nízkopodlažním typem. Autobusy jsou vybaveny směrovými tabulemi a odbavovacím zařízením EMtest.

Základní údaje o autobuse:

Iveco Urbanway 10.5 CNG
Celková délka: 10 470 mm
Celková šířka: 2 500 mm
Celková výška: 3 301 mm
Celkový počet míst: 90 míst: 26 k sezení a 64 k stání
Motor: IVECO / F2BFA602F
Emisní norma: Euro 6, 213 kW

Zdroj: Tissková zpráva společnosti BusLine a.s.

Aktualizováno 8. 7. 2015 17:21

Jste zde: