Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Studentské slevy na cestování 2015

Léto je čas prázdnin, cestování za poznáním i zábavou a tyto aktivity dokáží studentům a učitelům zpříjemnit přepravní společnosti se svými slevami na jízdném.

Vše se samozřejmě řídí okřídleným heslem “nechci slevu zadarmo”, ale když už spoj hodláte využít, proč zaplatit více? Tyto akce se váží na studentský průkaz ISIC či učitelský ITIC, který musí mít na zadní straně vylepený aktuální kupón, ale to jejich majitelé vědí.

Vlaky:
S Českými drahami a s Jízdenkou na léto můžete o prázdninách během 14 dní procestovat celé Česko. Jízdenku lze využít ve 14 dnech po sobě jdoucích v období od 1. 7. do 31. 8. 2015 ve všech vozech 2. třídy. Základní cena jízdenky na 14 dní je 1 190 Kč, s průkazem ISIC jízdenku získáte za 990 Kč. Jízdenku pořídíte na přepážkách nebo na eShopu ČD. Nezapomeňte také, že v eShopu pořídíte běžnou jízdenku o 25% levněji než na přepážce při nákupu > 15 minut předem.

Železniční přepravce LEOExpress připravil na prázdniny slevu 30% pro všechny studenty vlastnící průkaz ISIC a věrnostní kartu dopravce s názvem Smile, kterou si vyřídíte u okýnka na nádraží za pár minut.

RegioJet na své mezinárodní vlaky spojující Česko a Slovensko (trasa Praha – Žilina – Košice) nabízí vcelku neatraktivní slevu 10%.

Na slovensku lze u státního dopravce ZSSK využít bezplatnou prepravu pre študentov studující v Evropské unii. Je ale nutné si nechat vystavit zvláštní průkaz registrující do systému bezplatné přepravy na nádražích a s tímto průkazem si pak zakoupit běžnou jízdenku za 0 Kč do druhé třídy.

Autobusy:
Arriva Morava od 15. 6. 2015 poskytuje na vybraných linkách ISIC slevu ve výši 10% z celkové ceny jízdného na 21 dálkových linek. Můžete tak cestovat například z Ostravy na Ovčárnu spojem 910132.

Vznikl také nově vodácký autobus dopravce ADLP, s.r.o.. Je to linka s názvem Jihočeský vodácky bus z Českých Budějovic do Vyššího Brodu, kde je rovněž poskytována sleva 20% držitelům průkazu ISIC.

Dále také dopravci:
●    Bus Line sleva 15% na vybraných linkách
●    ČSAD Vsetín sleva 20% na vybraných linkách
●    Autobusy Karlovy Vary sleva 20% na vybraných linkách
●    ČSAD Plzeň sleva 20% na vybraných linkách
●    Osnado sleva 25% na vybraných linkách

Autobusové cesty do zahraničí:
●    Student Agency sleva 15% na zahraniční linky
●    Eurolines sleva 20% do 70 evropských metropolí

Budeme rádi, pokud nám o dalších slevách dáte vědět, případně nám sdělíte své zkušenosti s uplatněním těchto slev přímo u dopravců. Hezké prázdniny přeje všem tým serveru MHDŽIVĚ.cz!

Zdroj: www.isic.cz a newsletter zmíněných společností

Aktualizováno 8. 7. 2015 10:19

Jste zde: