Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Optimalizace večerního provozu trolejbusů v Opavě

MDPOMěstský dopravní podnik Opava je nucen z důvodu snížení rozpočtu a nevyužívanosti večerních trolejbusových spojů z řad cestujících k optimalizaci dopravy. Ta se projeví tak, že po 18. hodině večerní budou trolejbusy jezdit v třicetiminutových intervalech, a ne dvacetiminutových, jako tomu bylo doposud. Úpravy v jízdních řádech se budou týkat pouze trolejbusových linek a to nejen v pracovní dny, ale i o víkendech. Změny jízdních řádů nastanou od 1. dubna 2015.

Hned na úvod poznamenejme, že i z komentářů cestujících vyplývá, že večerní spoje jezdí prázdné a zdá se jim zbytečné, aby tedy jezdily tak často. Namísto pouhého rušení spojů přistoupili v Opavě také k úpravám návazností na autobusové linky. „K rušení linek či zvyšování jízdného jsme rozhodně přistupovat nechtěli," komentuje ředitel MDPO Radek Filipczyk

Město dotace dopravnímu podniku pro letošní rok snížilo o čtyři miliony. Tímto omezením dopravy MDPO ušetří zhruba okolo dvou milionů korun ročně. Podle analýzy, kterou MDPO vypracoval, trolejbusy ve večerních hodinách nejsou zvlášť vytíženy, ve vozech jezdí většinou jen pár lidí a toto omezení by pro cestující nemuselo být až tak citelné. „Chápeme, že každé omezení hromadné dopravy je zásah, bohužel je to pro nás nevyhnutelný krok," dodává ředitel MDPO.

2011-05-11@75@@ul. Mezi Trhy

Zdroj: Moravskoslezský deník

Aktualizováno 30. 3. 2015 12:23

Jste zde: