Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Bonett otevírá 80. CNG stanici v České republice, motoristé naplní CNG vozy ve Svitavách

bonettSpolečnost Bonett Gas Investment, a.s. zahajuje provoz celkově 80. veřejné plnicí stanice CNG v České republice a své 13. veřejné plnicí stanice CNG provozované v síti BONETT. Nová stanice je určena pro motoristy ze Svitav, ale i pro tranzit na trase Olomouc - Mohelnice – Litomyšl – Hradec Králové. Stlačený zemní plyn je k dispozici motoristům na čerpací stanici Gulf – Hlavní 393/139, Svitavy – Lačnov na mezinárodním silničním tahu E442.

CNG stanice B...
Pohled na čer...
Čerpací stani...
Technologické...

Nová CNG čerpací stanice společnosti Bonett. CNG je určeno motoristům v prostorách čerpací stanice Gulf ve Svitavách.

Nová samoobslužná moderní CNG stanice je plnohodnotně implementována do stávající čerpací stanice pohonných hmot Gulf, na které si mohou zákazníci zakoupit mimo občerstvení i autodoplňky nebo si dát kávu. Výdejní stojan CNG má dvě koncovky pro plnění osobní vozidel (typ NGV1). Platit je možné pomocí platebního terminálu CNG platební kartou, CNG kartou, hotovostí nebo nejvýhodněji Bonett EUROGAS CNG kartou.

„Pokračujeme v nastaveném trendu rozšiřování sítě CNG stanic. Po lednovém otevření CNG stanice v Praze na čerpací stanici Agip na Chodově u exitu 2 dálnice D1 spouštíme další Bonett CNG stanici, která je přímo začleněna do stávající čerpací stanice, tentokráte u čerpací stanice Gulf Svitavy. Používání stlačeného zemního plynu je pro motoristy stejně komfortní jako běžné natankování benzínu nebo nafty, je však významně úspornější. S CNG ušetříte 30 až 40% nákladů na pohonné hmoty,“ řekl Václav Holovčák, místopředseda představenstva Bonett Gas Investment. „Síť našich CNG stanic se bude dále rozšiřovat, aktuálně jich provozujeme 13, v nejbližší době otevřeme další CNG stanice BONETT pro motoristy ve Vyškově a Klatovech,“ dodal Holovčák.

V současné době se nachází v Česku po započtení plnicí stanice Bonett Svitavy celkem 80 míst, kde mohou motoristé naplnit vozy CNG. Těch u nás jezdí v současnosti téměř 9000. Do roku 2020 by mělo CNG nahradit minimálně 10 % celkové spotřeby pohonných hmot u nás.

Bonett
Skupina Bonett se dlouhodobě specializuje na oblast investic a provozu CNG stanic. Bonett Gas Investment aktuálně provozuje v ČR pod značkou BONETT EUROGAS celkem 13 CNG stanic v investiční hodnotě téměř 150 milionů. Aktuálně se jedná o největší sít plnicích stanic CNG v ČR. V roce 2014 firmě meziročně vzrostl prodej CNG o 100 procent a překonal hranici 5 milionů metrů krychlových CNG. Letos počítá Bonett s výstavbou dalších 10 až 15 stanic CNG, na konci roku 2016 by měla mít síť Bonett minimálně 30 CNG stanic v České republice a řádově 5 až 10 projektů na Slovensku. Celkové investice jsou očekávány ve výši 400 až 500 milionů korun. Bonett je i největším dodavatelem technologií CNG v ČR, svým zákazníkům předpokládá společnost dodat v příštích letech desítky stanic. Bonett stojí dodavatelsky i za největšími CNG projekty v ČR např. pro Dopravní podnik města Brna, Pražské služby, firma vybudovala i řadu dalších velkých veřejných autobusových CNG stanic například v Liberci, Kladně, Přerově, a dalších městech. Podíl Bonettu na trhu v prodeji CNG v ČR je 17 %. Bonett technologie plnicích stanic CNG jsou spojeny se špičkovou technologií s až pětiletou zárukou, nadstandardními službami a non-stop servisem. Stanice Bonett je možno najít i například v továrnách Škoda Auto, Volkswagen, nebo výrobce autobusů Iveco. Bonett poskytuje i veškeré související projekční, poradenské, ekonomické a finanční služby, včetně investic a provozování stanic a prodeje CNG konečným zákazníkům.

Více informací o skupině Bonett naleznete na adrese: www.bonett.cz

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Bonett Gas Investment, a.s.

Aktualizováno 22. 2. 2015 13:54

Jste zde: