Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

ČSAD Střední Čechy zařadila do provozu nové vozy Iveco Crossway LE

Společnost ČSAD Střední Čechy a.s. uvedla ve středu 21. ledna 2015 v Mělnických garážích do provozu pět nových příměstských autobusů Iveco Crossway LE 12 M LINE. ČSAD Střední Čechy pořídilo tyto vozy v rámci dotace z Regionálního operačního programu regionu soudružnosti Střední Čechy 2007 – 2013. Slavnostní předání se uskutečnilo za přítomnosti náměstka hejtmana Středočeského kraje - Milana Němce, ekonomické ředitelky Ropidu - Miroslavy Staňkové a vedení ČSAD v čele s majitelem Miloslavem Studenovským.

Iveco Crosswa...
Iveco Crosswa...
Iveco Crosswa...
Iveco Crosswa...

Nové vozy Iveco CrosswayLE 12 M LINE dopravce ČSAD Střední Čechy a.s., FOTO: © ČSAD Střední Čechy a.s. (2015).

Celkové náklady projektu (Nákup ekologických autobusů pro příměstskou dopravu – ČSAD Střední Čechy, a.s.) byly v rámci smlouvy o poskytnutí dotace stanoveny na 21 mil Kč. Projekt bude podpořen v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Střední Čechy dotací v maximální výši 10,5 mil Kč. Linky, na kterých budou nově pořízené autobusy provozovány, jsou zařazeny v systému Pražské integrované dopravy, jedná se o linky řady č. 370-374. Tyto linky lze považovat za vysoce vytížené příměstské trasy regionu Praha-východ (okolí měst a obcí Kralupy nad Vltavou, Odolena Voda, Klecany, Zdiby), které slouží místním obyvatelům k dopravě za prací, vzděláním a potřebnými službami.

Z technického hlediska se jedná o nízkopodlažní vozidla délky 12 M s kapacitou 85 osob, z toho pro 43 sedících a 42 stojících cestujících. Vozidla jsou vybavena moderními informačními prvky (označovače, hlásiče, vnitřní a vnější informační tabla, přijímač pro nevidomé apod.) v souladu s požadovanými standardy kvality PID.

Cílem projektu je modernizace veřejné dopravy prostřednictvím zvýšení komfortu pro cestující veřejné dopravy a posílení ekologických forem dopravy. Předmětem projektu bylo mimo jiné zajištění bezbariérových spojů v lokalitě, zvýšení bezpečnosti provozu a komfortu cestujících v rámci přepravy a snížení emisní zátěže stávajícího vozového parku ČSAD Střední Čechy.

Aktualizováno 31. 1. 2015 8:55

Jste zde: