Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Bonett otevírá u dálnice D1 v Praze svou již 12. CNG stanici, prodeje CNG v síti vzrostly o 100 %

bonettSpolečnost Bonett Gas Investment, která je provozovatelem největší sítě CNG stanic v ČR, spustila do provozu 12. veřejnou plnicí stanici CNG provozovanou v síti BONETT. Stlačený zemní plyn mohou motoristé naplnit do svých vozidel u čerpací stanice Agip v Praze 4 – Šeberově, v ulici Na Jelenách 1122. Plnicí stanice je situována 300 metrů od exitu 2 dálnice D1. 

Čerpací stani...
Technické zař...
Detail stojan...

Nová CNG plníci stanice v prostorách čerpací stanice Agip v Praze 4.

Nová samoobslužná moderní výkonná CNG stanice, která byla spuštěna do provozu v pátek 16. ledna, je vybavena jedním výdejním stojanem se dvěma koncovkami pro plnění osobních a dodávkových vozů (typ NGV1). Stanice je otevřena nonstop, platit je možné pomocí platebního terminálu CNG platební kartou, CNG kartou, hotovostí nebo nejvýhodněji kartou Bonett EUROGAS CNG.

Stanice je plnohodnotně implementována do stávající čerpací stanice pohonných hmot Agip, na které si mohou zákazníci zakoupit mimo jiné i občerstvení nebo umýt vozidla v moderně vybavené myčce.

„Vloni jsme vyrostli o 100 %, a i letos budeme pokračovat v posilování naší sítě. Toto je naše druhá stanice u dálnice D1 a druhá stanice v Praze. Každý, kdo jede na Brno nebo z Brna, má možnost zde natankovat CNG bez zdlouhavého zajíždění do města,“ řekl Václav Holovčák, místopředseda představenstva Bonett Gas Investment. „Brzy budeme otevírat další CNG stanice například ve Svitavách, Vyškově a Klatovech. CNG je i přes dočasný pokles cen ropy výhodnější a úspornější, počet CNG vozidel bude dále růst,“ dodal Holovčák.

Růst CNG v roce 2014 psychologicky podpořila především Škoda Auto se svojí Octavií G-TEC. Roste i počet CNG tahačů, které na CNG jezdí. CNG je stále úspornější než benzín nebo nafta.

Společnost Bonett Gas Investment provozuje největší sít plnicích stanic CNG v ČR. V roce 2014 jí vzrostl prodej CNG o 100 procet a překonal hranici 5 milionů metrů krychlových CNG.

Pro rok 2015 počítá Bonett s výstavbou dalších 10 až 15 stanic CNG, na konci 2016 by měla mít síť Bonett minimálně 40 CNG stanic v České republice a řádově 5 až 10 projektů na Slovensku. Celkové investice jsou předpokládány ve výši 400 až 500 milionů korun. Bonett je i největším dodavatelem technologií CNG v ČR, svým zákazníkům předpokládá společnost dodat v příštích letech desítky stanic.

Více informací o skupině Bonett naleznete na adrese: www.bonett.cz

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Bonett

Aktualizováno 24. 1. 2015 18:44

Jste zde: