Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Unikátní pojízdná fotografická galerie umístěna v trolejbuse jezdí opavskými ulicemi

V trolejbuse číslo 307, který nese název Městobus, je od čtvrtku 27. listopadu 2014 umístěna unikátní fotografická galerie. Je zde nainstalován soubor snímků děkana Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě Zdeňka Stuchlíka.

Výstavu nesoucí název Skryté osudy otevřel slavnostně sám autor spolu s ředitelem MDPO, a.s. Radkem Filipczykem, vedením opavské radnice a dalšími významnými osobnostmi.

307 - 27.11.2...
307 - 27.11.2...

Výstavní trolejbus Škoda 26 Tr Solaris (ev. č. 307, Městobus).

Cestující jedoucí na běžných linkách opavské MHD mohou shlédnout téměř dvacítku snímků umístěných v panelech v obou horních částech po celé délce vozu. Největší fotografie je umístěna tak, že je vidět i zvenčí a zároveň zve zájemce k cestě tímto trolejbusem.

Lidé se z fotografií mohou těšit po celý vánoční čas až do ledna příštího roku.

Organizátoři chtějí touto unikátní akcí, která nemá v této formě v naší republice obdoby, zpřístupnit umění široké veřejnosti. „Umění přichází za lidmi, nikoli lidé za uměním,“ uvedl ředitel MDPO, a.s. Radek Filipczyk s tím, že se jedná o nový začátek spolupráce mezi opavským dopravním podnikem a Slezskou univerzitou. „Vůz na tuto akci poskytl náš dopravní podnik zcela bezplatně,“ doplnil tiskový mluvčí MDPO Jaromír Šimánek.

Děkan Zdeněk Stuchlík uvedl, že s velkou radostí využil nabídky opavského dopravního podniku na zprostředkování cesty umění za lidmi. „Této skutečnosti jsem přizpůsobil výběr fotografií, který bude z hlediska mých současných aktivit nestandardní. Výstava je věnována záběrům ze života lidí, jak jsem je zachytil na svých cestách světem,“ dodal Stuchlík.

Na závěr dodejme, že v době "ledové kalamity" došlo dne 1. prosince 2014 k dopravní nehodě, kdy zmíněný výstavní trolejbus Škoda 26 Tr Solaris (ev. č. 307, Městobus) naboural zezadu do stojícího vozidla společnosti TQM. Trolejbus nejspíše ještě nejezdí a čeká na opravu.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Městský dopravní podnik Opava a.s., vlastní zdroje

Aktualizováno 9. 12. 2014 10:47

Jste zde: