Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Arriva Východní Čechy modernizuje vozový park, pořídí autobusy s pomocí evropských peněz

barevne logo ROParriva-male

Společnost Arriva Východní Čechy zahájila další projekt modernizace vozového parku s názvem „Nákup ekologických, bezbariérových, nízkopodlažních autobusů pro Středočeský kraj – II. etapa“, jehož výsledkem bude pořízení tří částečně nízkopodlažních autobusů s využitím finančních prostředků poskytnutých z Regionálního operačního programu Střední Čechy. Výše poskytnuté dotace bude 4 797 000 korun. Firma plánuje nákup dvou autobusů v kategorii 10 až 11 metrů a jednoho vozidla v kategorii do 12,2 metru. Všechny nově pořízené autobusy budou již s motory splňujícími nejpřísnější emisní normu EURO 6.

„Navazujeme na náš první projekt, který proběhl v loňském roce, kdy jsme s pomocí evropských finančních prostředků zakoupili sedm nových autobusů. Výběrové řízení na nákup dalších tří autobusů je již vypsáno, jeho výsledek budeme znát během letošního července. Otevírání obálek proběhlo 8. července, dodávka autobusů se uskuteční do 15. listopadu. Do konce listopadu budou autobusy slavnostně předány a nasazeny na své pravidelné linky,“ uvedl Jindřich Poláček, místopředseda představenstva Arriva Východní Čechy. „Důležitým parametrem nově zakoupených vozidel je kromě nízkopodlažnosti i ekologičnost, vozidla budou osazeny motory EURO 6,“ dodal Poláček.

Nové autobusy budu provozovány na linkách ve Středočeském kraji, které spojují města Kolín, Kutná Hora a Čáslav s okolními městy a vesnicemi. Vozidla budu vybavena mechanickou výklopnou plošinou pro snadnější nástup a výstup pohybově handicapovaných osob a rodičů s kočárky, informačními tably spolu s informačním systémem pro zrakově postižené občany.

Projekt nákupu nových autobusů je spolufinancován z prostředků Regionálního operačního programu Střední Čechy.

Společnost Arriva Východní Čechy je součástí skupiny Arriva po akvizici mateřskou firmou Deutsche Bahn. Více informací o společnosti naleznete na adrese: www.arriva-vychodnicechy.cz

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Arriva Východní Čechy a.s.

Aktualizováno 31. 7. 2014 22:02

Jste zde: