Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Nové autobusy pro Pardubický kraj

Čtyři nové autobusy budou od července zajišťovat dopravní obslužnost v Pardubickém kraji. Další přibydou na podzim. Provozovat je bude společnost Arriva Východní Čechy a.s. Slavnostní předání a uvedení do provozu se zúčastnil i náměstek hejtmana Pardubického kraje Jaromír Dušek v pozici zástupce objednatele dopravní obslužnosti v regionu.

Čtyři nové autobusy budou zajišťovat dopravní obslužnost převážně v okresech Chrudim a Pardubice. Patří mezi patnáct autobusů, které letos kvůli zajištění dopravní obslužnosti koupí společnost Arriva Východní Čechy. „Tato společnost pro nás ročně zajišťuje přibližně 37 procent z celkového rozsahu dopravní obslužnosti v kraji. Znamená to, že najede necelých šest milionů kilometrů za rok a to není zrovna malé číslo. Proto jsem rád, že svůj autopark modernizuje a nabízí tak svým zákazníkům – a našim občanům – pohodlné a kvalitní cestování,“ prohlásil Jaromír Dušek, náměstek hejtmana Pardubického kraje zodpovědný za dopravu a dopravní obslužnost. 

15.7.2014 - S...
15.7.2014 - S...
15.7.2014 - S...
15.7.2014 - S...

Fotografie č. 1.: Slavnostní předání nových autobusů značky SOR
Fotografie č. 2..: Slavnostní předání nových autobusů SOR - přestřižení pásky zleva: Jaroslav Trnka (SOR), Jaromír Dušek (KÚ Pardubického kraje) a Daniel Adamka (Arriiva ČR)
Fotografie č. 3.: Daniel Adamka (Arriva ČR) a Jindřich Poláček (Arriva Východní Čechy) u nového vozu SOR
Fotografie č. 4.: Jízda v jednom z nově vyrobených vozidel SOR zakoupeného dopravní skupinou Arriva

Nově zakoupené autobusy jsou vyrobeny libchavskou firmou SOR, na podzim se knim připojí ještě malokapacitní autobus stejné značky a také midibus Rošero. „Je potěšitelné,že výrobu autobusů pro dopravní obslužnost v našem kraji z větší části zajišťuje regionální firma. Dává práci lidem u nás v kraji a to je vždycky dobře,“ dodal Jaromír Dušek.

Všechna dodávaná vozidla jsou vybavena výklopnou mechanickou plošinou umožňující snadný nástup i výstup cestujícím na invalidním vozíku, seniorům i rodičům s kočárky.

„Autobusy jsou pořízeny z vlastních finančních zdrojů společnosti a budou provozovány v linkové dopravě v Pardubickém kraji v závazku veřejné služby. Představená vozidla jsou moderní autobusy, většina z nich částečně nízkopodlažní, některé jsou součástí celkové dodávky patnácti vozů v rámci pravidelně obnovy našeho vozového parku,“ řekl Jindřich Poláček, místopředseda představenstva Arriva Východní Čechy. “Naším hlavním cílem při nákupu nových autobusů je zvýšení podílu nízkopodlažních vozidel,“ dodal Poláček.

Po slavnostním předání nových vozidel se uskutečnila také krátka prohlídka výrobního areálu společnosti SOR Libchavy spol. s r.o. Níže přinášíme několik fotografií:

15.7.2014 - P...
15.7.2014 - P...
15.7.2014 - S...
15.7.2014 - P...

Fotografie č. 1.: Karoserie pro budoucí bratislavské trolejbusy Škoda 31 Tr SOR
Fotografie č. 2.: Karoserie budoucího bratslavského trolejbusu Škoda 31 Tr SOR
Fotografie č. 3.: Nově vyrobený autobus SOR C 12 v areálu společnosti SOR Libchavy spol. s r.o.
Fotografie č. 4.: Nově vyrobené autobusy SOR v areálu společnosti


Fotografie ze slavnostního předání nových vozidel SOR společnosti Arriva Východní Čechy a prohlídka výrobního areálu společnosti SOR Libchavy spol. s r.o

Zdroj: Tisková zpráva Pardubického kraje

Aktualizováno 19. 7. 2014 6:08

Jste zde: