Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Jmenování nového generálního ředitele Arriva pro Českou republiku

Daniel AdamkaPraha 5. března 2014 - Daniel Adamka (36) byl k 1. březnu 2014 jmenován generálním ředitelem Arriva Transport Česká republika se zodpovědností za řízení celé skupiny Arriva v České republice. V této pozici vystřídá pana Radima Nováka, současného generálního ředitele Arriva střední a východní Evropa.

Pan Adamka bude odpovídat za řízení a integraci všech společností, které historicky patřily do skupin Arriva, bývalé Veolia Transport a Abellio. Postaví se tak do čela nejvýznamnějšího soukromého veřejného dopravce, jehož provozy v České republice zaměstnávají přes 3200 zaměstnanců a provozují téměř 2000 autobusů a 5 vlaků.

„Po integraci všech společností jsou mými dalšími prioritami rozvoj železniční dopravy a účast ve výběrových řízeních. Máme jedinečnou možnost využít silného mezinárodního know-how, díky kterému budeme nabízet nové služby pro cestující i optimální dopravní řešení pro zadavatele dopravy v městech i regionech. V neposlední řadě budeme pokračovat v zavádění ekologických řešení,“ říká Daniel Adamka.

Radim Novák, generální ředitel Arriva střední a východní Evropa k jmenování poznamenává: „Daniel měl klíčovou roli při růstu skupiny a rozvoji nových služeb v České republice. Jsem si jistý, že bude vynikajícím generálním ředitelem České republiky a nadále posílí naši pozici, kterou jsme si na trhu České republice vybudovali. Bude se moci opřít o tým profesionálů ze všech integrovaných společností.“

Daniel Adamka je respektovaný odborník jak v železniční, tak i autobusové dopravě. Vystudoval ČVUT, Fakultu dopravní. Své bohaté zkušenosti získal působením v několika mezinárodních dopravních skupinách na českém trhu i v zahraničí. Ve skupině Arriva pracuje od roku 2010 (tehdy ještě Veolia Transport) jako manažer rozvoje. Od roku 2012 rovněž vystupuje jako prezident Asociace dopravních, spedičních a servisních společností Středních Čech. Mezi jeho zájmy patří cestování, plavání a filmy.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Arriva Transport Česká republika a.s.

Aktualizováno 6. 3. 2014 21:11

Jste zde: