Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Arriva oznamuje nového výkonného ředitele pro region střední a východní Evropy

arriva-maleEvropská skupina Arriva působící v osobní dopravě oznámila v rámci rozsáhlé restrukturalizace jmenování nového výkonného ředitele pro svůj rostoucí region střední a východní Evropy.

Radim Novák, který byl generálním ředitelem bývalé společnosti Veolia Transport Central Europe (VTCE), kterou v květnu letošního roku získala mateřská společnost společnosti Arriva - Deutsche Bahn, se ujal nové role, ve které bude řídit rozvoj mnohem většího provozního regionu v sedmi zemích.

Bude přímo podřízen zástupci generálního ředitele skupiny a výkonnému řediteli pro kontinentální Evropu Mikovi Cooperovi.

Radim Novák se v posledních šesti měsících podílel na integraci provozů o 3 400 vozidlech v České republice, na Slovensku, v Polsku, Slovinsku, Chorvatsku a Srbsku do společnosti Arriva. Nyní povede rozvoj rozšířeného regionu, ve kterém bude postupně docházet ke slučování provozů se stávajícími podniky společnosti Arriva.

Společnost Arriva potvrdila i jmenování několika vedoucích pracovníků na úrovni zemí v rámci střední a východní Evropy.

V Maďarsku bude dál vést činnosti společného podniku Arriva paní Aniko Kormendi, zatímco podniky Arriva v zemích jaderského pobřeží - Srbsku, Chorvatsku a Slovinsku - povede nadále jako výkonný ředitel Bo Karlsson, původem ze Švédska, spolu s místními manažerskými týmy, které mu budou přímo podřízeny.

V Polsku povede pan Damian Grabowski dál činnosti Arriva v železniční dopravě a pan Tomasz Rochowicz zůstane odpovědný za autobusovou dopravu společnosti. Oba budou přímo podřízeni panu Novákovi.

Než budou v nadcházejících měsících oznámena jména nových výkonných ředitelů společnosti Arriva v České republice a na Slovensku, současné manažerské týmy budou podřízeny panu Novákovi.

Mike Cooper, zástupce generálního ředitele a výkonný ředitel pro kontinentální Evropu, řekl: „Radim je vysoce uznávaným odborníkem pro svou profesionalitu a orientaci na zákazníky. Rozumí výzvám a příležitostem, které jsou na trzích autobusové a železniční dopravy v regionu před námi, a bude udávat náš směr a cíle.“

„Radim povede nově vytvořenou organizaci a zaměří se na růst a budování našich silných vazeb se zadavateli dopravy a cestujícími na stávajících trzích. Mezi našimi novými a stávajícími podniky Arriva existuje mnoho synergií. Proto bude Radim úzce spolupracovat s manažerskými týmy v každé zemi, aby byly tyto synergie využívány všude stejně, a dále se zaměří na rozvoj provozních a obchodních příležitostí.“

„Společnost Arriva zažívá vzrušující dobu a jsem přesvědčen, že jmenování Radima, spolu s našimi týmy v nově vytvořené organizaci, pomůže dále rozvíjet provozní dokonalost a naše dobré jméno.“

Radim Novák, výkonný ředitel pro střední a východní Evropu, dodal: „Jsem velmi rád, že mohu vést nejrychleji rostoucí region společnosti Arriva.“

„Máme za sebou profesionální úspěchy a mým cílem je spolu s manažerskými týmy v každé zemi udržet tempo růstu a zlepšit služby, které můžeme zákazníkům nabídnout a v rámci střední a východní Evropy.“

Stručný životopis Radima Nováka:

Radim Novák (35 let)

Radim NovákDosavadní generální ředitel Arriva Transport Central Europe (bývalá Veolia Transport Central Europe), nově přebírá v rámci restrukturalizace skupiny Arriva odpovědnost za rozšířený region střední a východní Evropy. Nově bude řídit sedm zemí – Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko, Slovinsko, Chorvatsko a Srbsko. Ve veřejné dopravě se pohybuje řadu let. Vystudoval Slezskou univerzitu v Opavě. Po ukončení studií se věnoval marketingu a financím. Poté pracoval pro francouzskou skupinu Keolis v České republice a v Anglii jako finanční a obchodní analytik v oblasti rozvoje firmy. Od roku 2005 pracoval pro skupinu Veolia Transport. Postupně si prošel řadou pozic v oblasti finančního a projektového řízení. Od roku 2008 byl finančním ředitelem Veolia Transport Česká republika se zodpovědností za Českou republiku a Slovensko. Od roku 2009 působil na pozici generálního ředitele Veolia Transport se zodpovědností za obě země. Od roku 2012 pak řídil region střední Evropy skupiny Veolia Transport. Je ženatý a mezi jeho zájmy patří rodina, cestování a fotbal.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti Arriva Transport

Aktualizováno 5. 12. 2013 16:18

Jste zde: