Tyto stránky provozuje občanské sdružení MHD ŽIVĚ.cz a jsou věnovány našemu kamarádovi Danielu Kunzovi (1992 - 2014), spoluzakladateli sdružení.

Články

Spolupráce společnosti BusLine a ZDAR

buslinePodpisem smluv vyvrcholila jednání o spolupráci mezi společnostmi BusLine a ZDAR v oblastech Litomyšl a Jevíčko. Regionální dopravce ZDARbude v pozici poddodavatele dopravního výkonu obsluhovat svými autobusy zmíněné dvě oblasti Pardubického kraje s využitím čtrnácti autobusů.

BusLine podpis
Jakub Vyskočil, šéf skupiny BusLine (vlevo) s Richardem Latislavem, šéfem ZDAR, a. s.

zdarMajitel skupiny BusLine Jakub Vyskočil spolupráci komentuje:
„V závazkové dopravě je unikátní situace. Buď v regionu zakázku vyhrajete, a potom máte na deset let „vystaráno“ anebo nevyhrajete a často čelíte velmi nepříjemným vyhlídkám další existence vaší společnosti. Některé společnosti vázané na určitý region mohou opravdu až skončit. Domníváme se, že budoucnost dopravy je ve spolupráci. Pokud to jen trochu jde, snažíme se firmy, které v regionu působily, oslovit. Ve spolupráci je cesta k fungující dopravě, což v je dnešní komplikovaně době a při kritickém nedostatku řidičů opravdu tvrdá práce. Posledním příkladem spolupráce je podpis smluv s dopravcem ZDAR ze Žďáru nad Sázavou, který pro nás zajistí subdodavatelsky částidvou oblastí Pardubického kraje, a to od 12. června tohoto roku. To se dopravní obslužnosti v celém Pardubickém kraji ujímají noví dopravci.“

Výhodou spolupráce s existujícími dopravci je využití jejich zkušeností, personálních zdrojů, dílenského zázemí, ale často i rodinné tradice poctivé práce.Poddodavatelé zase oceňují jistotu dlouhodobého vztahu a seriózní spolupráce.

Obdobnou smlouvu o poddodávce dopravy uzavřela skupina BusLine v Pardubickém kraji i se společností Vydrus s.r.o., která pro oblast Lanškrounska poskytne svých jedenáct autobusů včetně zázemí a řidičů.

Zdroj: Tisková zpráva společnosti BusLine a.s.

Aktualizováno 4. 2. 2022 12:41

Jste zde: